Met elektrische auto op wintersport

Je kunt je nu in het Franse skioord Serre Chevalier verplaatsen met een elektrische auto.

Je kunt je nu in het Franse skioord Serre Chevalier verplaatsen met een elektrische auto.

Als je duurzaamheid belangrijk vindt, wil je daar elke vakantie rekening mee houden. Daar heeft het Franse skioord Serre Chevalier rekening mee gehouden. Je kan je in het dorp namelijk verplaatsen met elektrische auto’s. Daarvoor staan 30 zogenaamde Twizy’s klaar in het kader van carsharing. En om het te gebruiken scan je simpelweg je skipas* of, voor niet-skiërs, de I-Moovbadge.

Ecologische oplossing
Met de inzet van deze electrische auto’s streeft Serre Chevalier naar stiller, veiliger en schoner vervoer in de vallei. Het kleine formaat van de auto’s maakt rijden door de kleine straatjes van de authentieke dorpen ook een stuk makkelijker. Voorzien van winterbanden en getooid met een skirek is de Twizy onder alle omstandigheden bruikbaar. Bestuurders dienen uiteraard wel in het bezit te zijn van een rijbewijs en er geldt een minimumleeftijd van 20 jaar. De Twizy’s zijn de hele winter dagelijks beschikbaar van tot van 8 tot 23 uur.

Skioord met authentiek karakter
Serre Chevalier is de verzamelnaam voor maar liefst 13 dorpen, grofweg verdeeld in vier wijken: Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains. Zij staan symbool voor de eeuwenoude historie van deze streek, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Met 250 kilometer aan pistes behoort Serre Chevalier tot de top van de grote skigebieden in Europa. Het is gelegen in de zuidelijke Franse Alpen, op ruim 100 km van Grenoble of 90 km van Turijn.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.