Muiderslot laat ‘winters van toen’ herleven

Schapenherders bij het Muiderslot.

Schapenherders bij het Muiderslot.


De rondleiding door de zeventiende-eeuwse zalen van het Muiderslot staat dit jaar tijdens de kerstvakantie t/m 4 januari 2015 in het teken van het kerstfeest in Europa. Aan de hand van feestelijk versierde bomen en traditioneel gedekte tafels, neemt de rondleiding bezoekers mee naar de Scandinavische, Duitse, Nederlandse, Engelse en Italiaanse kerst. Van het Germaanse joelfeest en de gevulde varkenskop, tot de kerstheks en een indrukwekkende middeleeuwse zwanenpastei.

Harnas poetsen
Op 27 en 28 december 2014 brengen de ridders van Zwaard en Steen het slot tot leven. Voor het kasteel komen bezoekers al een Middeleeuwse herder met zijn schapen tegen. In de Toren- en Ridderroute zijn de Middeleeuwse bewoners druk met de voorbereidingen voor het midwinterfeest. Hierbij hebben ze hulp nodig van bezoekers. De harnassen moeten gepoetst en de feestkleding van de jonkvrouwen gemaakt. Op het slotplein kunnen bezoekers de smid helpen smeden, kaarsen maken en proeven van de pruttelende honingdrank om de winterkou te verjagen, terwijl er vanaf de wallen rond het kasteel met een haakbus wordt geschoten.

Openingstijden en toegangsprijzen Kerstvakantie (20 december t/m 4 januari)
Van maandag tot zondag 12.00 tot 17.00 uur. Kassa sluit om 16.30 uur.
31 december en 1 januari gesloten.
Meer informatie: www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.