Nuchtere Nederlander gilt niet in achtbaan

Zelfs in de achtbaan zijn we een koelbloedig volk.

Zelfs in de achtbaan zijn we een koelbloedig volk.

Nederlanders zijn niet snel gek te maken, zelfs niet in een achtbaan. Dat blijkt uit een onderzoek naar achtbaangedrag van Europa-Park. Het Duitse pretpark ontvangt jaar op jaar meer Nederlandse gasten. Om meer te weten te komen over deze groeiende groep gasten is onderzoek gedaan naar hun achtbaangedrag. Hieruit blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlanders wel eens in een achtbaan stapt en hiervan weer de helft een gil niet kan of wil onderdrukken.

Pretparkfans
Nederlanders zijn fervente attractieparkbezoekers. Volgens berekeningen van brancheorganisatie IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) maken wij meer dan 13,3 miljoen bezoeken aan attractieparken per jaar. Helaas is er weinig bekend over het gebruik van achtbanen. Europa-Park heeft daarom vorige week in samenwerking met onderzoeksbureau Multiscope 1.000 Nederlanders ondervraagd over hun achtbaangedrag. 48% van de ondervraagden geeft aan wel eens in een achtbaan te stappen, de overige 52% doet dat niet.

Nuchter
Nederlanders blijken ook in achtbanen een nuchter volk: 54% gilt nooit. 30% gilt soms, 10% gilt vaak en 6% gilt altijd. Mannen stappen 27% meer in een achtbaan dan vrouwen. Op de vraag of men ook gilt tijdens de rit, antwoordt 72% van de mannen ‘nooit’. Bij de vrouwelijke deelnemers is dit 32 %. Grotere verschillen zie je in ‘leeftijd’: 71% van de 18-24-jarigen stapt graag in een achtbaan, bij de 65-plussers is dit nog 16%.

Europa-Park
“Het zou interessant zijn om de Nederlandse gegevens te vergelijken met die van andere nationaliteiten, maar helaas ontbreken deze onderzoeken”, aldus Henk Groenen die verantwoordelijk is voor de marketing van Europa-Park in de Benelux. Achtbaan-liefhebbers én parkbezoekers die het wat rustiger aan willen doen zijn bij Europa-Park aan het juiste adres. Het park heeft van alle parken in Europa het grootste aanbod. Er zijn hier elf achtbanen, maar ook nog zo’n 100 andere attracties en elke dag staat er eveneens zes uur show op het programma. “De afgelopen jaren is het bezoek vanuit Nederland verdrievoudigd en ook Nederlanders geven dit attractiepark op beoordelingssites als Zoover het hoogste aantal punten”. Europa-Park is dan ook al enkele jaren op rij uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Enkele weken geleden werd Europa-Park in Amerika zelfs uitgeroepen tot beste park ter wereld.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.