NYC ideaal voor bijzondere kerstinkopen

In New York kun je je stedentrip besteden aan het shoppen voor kerst. Foto: Julienne Schaer.

In New York kun je je stedentrip besteden aan het shoppen voor kerst. Foto: Julienne Schaer.

Een stedentrip naar New York is elk moment van het jaar leuk, maar met kerst is het een beetje magisch. Wil je eens met echt bijzondere kerstcadeautjes thuiskomen? Dan kun je in de Big Apple je hart ophalen. Doe je inkopen eens in unieke cadeauwinkeltjes, in plaats van in typische toeristische trekpleisters. Met honderden musea en culturele instellingen in de vijf wijken van New York kunnen zowel bezoekers als inwoners persoonlijke cadeaus inslaan die uniek zijn voor NYC.

Unieke cadeaus
“Dit vakantieseizoen is het perfecte moment om vrienden en familie te verwennen met unieke cadeautjes. En wat is een betere plek om je inkopen te doen dan in New York City?”, aldus Fred Dixon, directeur van NYC & Company. “In alle culturele instellingen in de vijf wijken kunnen mensen persoonlijke cadeaus kopen en daarmee hun ervaringen in New York delen met vrienden en familie.” Verschillende musea en culturele instellingen hebben tijdens het vakantieseizoen speciale souvenirwinkels met geschenken voor jong en oud.

The Bronx
The Bronx Museum of Arts staat bekend om zijn tentoonstellingen van moderne kunst en lanceert een speciale pop-up winkel in samenwerking met de Puerto Ricaanse fair-trade retailer Concalma The Store. Hier vind je accesoires, t-shirts, boeken, woondecoraties en iconische handtassen. De Bronx Zoo is het hele jaar geopend en moedigt mensen aan om het park te bezoeken in de koudere maanden, omdat de dieren dan veel actiever zijn. In de souvenirwinkel van deze dierentuin zijn verschillende leuke geschenken te vinden.

Brooklyn
Wanneer je een cadeautje zoekt voor iemand met groene vingers, kun je terecht in de shop van Brooklyn Botanical Gardens. Hier vindt je een uitgebreide selectie van speciale bollen en zaden. In deze winkel vind je ook tuingereedschap, boeken voor volwassenen en kinderen, kamerplanten, sieraden en kleding. Het Brooklyn Museum staat vol met fascinerende exposities. De winkel van het museum biedt een verscheidenheid van geschenken, zoals boeken, speelgoed en prenten. Ook is er een speciale selectie gewijd aan ‘Made in Brooklyn’, met kunst, sieraden, badproducten en kleding, gemaakt door ambachtslieden uit deze wijk.

Manhatten
De souvenirwinkel in het American Folk Art Museum verkoopt een selectie van unieke volksstukken, van woondecoraties tot aan sieraden, vergelijkbaar met wat er in het museum te zien is. Met items van sieraden tot puzzels, biedt het American Museum of Natural History geschenken voor alle leeftijden. De winkel in het museum van maarliefst drie verdiepingen biedt een unieke winkelervaring. In het Museum of Modern Arts kunnen bezoekers kunst reproducties en moderne kunstobjecten kopen.

Queens
Het leven en nalatenschap van de beroemde Jazz muzikant wordt gevierd in het Louis Armstrong House Museum. Hier kunnen muziekliefhebbers cd’s, dvd’s en boeken kopen over Louis Armstrong en de Jazz geschiedenis. Het Museum of the Moving Image is gewijd aan de kunst, geschiedenis, techniek en technologie van het bewegende beeld in al zijn vormen. De cadeauwinkel van het museum bevat boeken voor alle leeftijden, een ruime keuze aan dvd’s en speciale souvenirs die perfect zijn voor film fanaten.

Staten Island
Historic Richmond Town brengt de Amerikaanse geschiedenis tot leven met meer dan 30 originele voorwerpen uit de 17e eeuw. Het museum heeft ook een eigen souvenirwinkel met een brede selectie aan boeken over de geschiedenis van Staten Island en Richmond Town. In het Staten Island Children’s Museum kunnen families deelnemen aan interactieve activiteiten waarbij kinderen hun handgemaakte cadeautjes mee naar huis kunnen nemen voor vrienden en familie.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.