Op wintersport met Center Parcs

Ook in Duitsland kan geskied worden, onder andere vanaf Center Parcs Hochsauerland.

Ook in Duitsland kan geskied worden, onder andere vanaf Center Parcs Hochsauerland.

Het wintersportseizoen is nu echt aangebroken, met de kerstvakantie in aantocht. Een van de manier om te overnachten tijdens een winterse vakantie is in een vakantiepark. Zo heeft Center Parcs verschillende parken van waaruit je kan gaan skiën. Bij de oosterburen kun je terecht voor een wintersportvakantie. Center Parcs ontvangt je in Park Hochsauerland.

Ideaal voor wintersport
Park Hochsauerland is gelegen in Medebach, op drie uur rijden van Utrecht. Het Sauerland staat om zijn mogelijkheden voor mountainbikers, hikers, Nordic walkers en, wanneer de eerste sneeuwvlokken uit de lucht komen dwarrelen, skiërs en snowboarders. De ligging en de sneeuwval maken van dit gebied een goede uitvalsbasis voor een korte of langere wintervakantie met het hele gezin. In de nabij gelegen skiresorts van Willingen en Winterberg zijn skipassen te verkrijgen en kan men tevens skilessen nemen en materiaal huren.

Skiën met de kids
Park Hochsauerland biedt naast de comfortabele cottages in de typen VIP, Premium en Comfort, bestaan er ook cottages speciaal voor grote groepen zoals de VIP Cottage voor 12 personen met een buitensauna. Bovendien zijn er ook cottages voor kinderen die uitgerust zijn met speelgoed en kindermeubilair. En mocht er een dag niet geskied worden, geen nood: Park Hochsauerland biedt vele activiteiten en services ter plaatse. Zo kan men genieten in subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo dat bestaat uit zwembaden, een waterhuis, watervallen en een compleet wellness gedeelte. In de sporthal kunnen bovendien diverse sporten worden beoefend, zoals basketbal, golf of scubaduiken. Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals voetbal, paardrijden of fietsen.

Sneeuwmachine
In skigebied Ruhrquelle in het Sauerland kan zelfs bij wat hogere temperaturen geskied worden, dankzij een nieuw concept: de eerste sneeuwmachine ter wereld die onafhankelijk van de temperatuur functioneert. Deze machine, Snowfactory genaamd, produceert tot 230 kubieke sneeuw per dag, gewonnen uit puur water zonder toegevoegde chemicaliën. In het hele Duitstalige skigebied is geen soortgelijke sneeuwmachine te vinden.

Voor meer informatie over Park Hochsauerland, bezoek je de website of bekijk het filmpje:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.