Peru in top 20 reisbestemmingen 2015

Choquequirao staat in de top 20 bestemmingen 2015 van National Geographic.

Choquequirao staat in de top 20 bestemmingen 2015 van National Geographic.

Het gaat druk worden volgende jaar in Choquequirao in Peru. De Peruaanse stad behoort volgens het magazine National Geographic tot de top 20 van beste reisbestemmingen van 2015. Dit heeft Magali Silva Alvarez-Velarde, de Minister van Buitenlandse Handel en Toerisme (Mincetur), en voorzitter van de raad van PromPeru laten weten.

De bestemming
Deze top 20 is op de website verschenen en zal tevens in de gedrukte editie van december 2014/januari 2015 gepubliceerd worden. Hiermee worden ruim 8,5 miljoen lezers bereikt. “De bestemmingen die in de top 20 staan zijn authentiek en vertegenwoordigen de overtreffende trap van bestemmingen binnen de huidige reiswereld,” aldus een van de verantwoordelijke redacteuren van National Geographic.

De top 20
1. Corsica
2. Medellín, Colombia
3. Koyasan, Japan
4. Maramureș, Romania
5. Haida Gwaii
6. Oklahoma City, Oklahoma
7. Tunis, Tunisia
8. Choquequirao, Peru
9. Sark, Channel Islands
10. Hyderabad, India
11. Port Antonio, Jamaica
12. Taiwan
13. Zermatt, Switzerland
14. The Presidio, San Francisco
15. Mergui Archipelago, Myanmar
16.Sea Islands, South Carolina
17. Mont St. Michel, France
18. Esteros del Iberá, Argentina
19. National Mall, Washington, D.C.
20. Mornington Peninsula, Australia

Choquequirao
“Er zijn geen betere woorden om de pracht van Choquequirao te omschrijven”, aldus Minister Silva. “De bestemming is superlatief vanwege de immense architecturale rijkdom en authentiek vanwege het prachtige oude verleden van Peru. De onderscheiding is een motivatie om het werk voort te zetten voor de instandhouding van het gebied.”

Inca’s
Choquequirao betekent ‘wieg van goud’ en is een Inca citadel in Cusco, vlakbij de berg Salkantay. Het maakt deel uit van het gelijknamige archeologische park en bestaat uit terrassen, platforms, ceremoniële ruimtes, tempels, kanalen, trappen en het bezit een belangrijk wegennetwerk.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.