Planetron houdt het voor gezien

Het Planetron in Dwingeloo.

Het Planetron in Dwingeloo.


Teruglopende bezoekersaantallen dwingen het Planetron in Dwingeloo om de deuren te sluiten. Er wordt nu onderzocht of de huidige gebouwen van het voorlichtingscentrum over sterrenkunde overgenomen kunnen worden door GroenUit uit Dieverbrug.

“We hebben het afgelopen jaar te maken gehad met teruglopende bezoekersaantallen, we hebben daardoor te weinig om te investeren in technische ontwikkelingen voor het Planetron”, zei eigenaar Gerrit Kieft voor RTV Drenthe. Het Dagblad van het Noorden meldt dat het bedrijf GroenUit de gebouwen gaat overnemen. Mariska Bruinenberg, de 43-jarige eigenaar van GroenUit, bracht het nieuws volgens de krant zelf naar buiten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.