Rusten op Rügen tijdens je winterbreak

Rügen staat bekend als een echt zomereiland, maar in de winter kun je er ook lekker op vakantie. Foto: Danny Gohlke

Rügen staat bekend als een echt zomereiland, maar in de winter kun je er ook lekker op vakantie. Foto: Danny Gohlke

De korte dagen en de stress met kerst kunnen je best een beetje opbreken. Daarom is er niets op tegen om in de winter een korte vakantie in te laten. Zo kun je naar het Duitse eiland Rügen. Wie de wind in zijn haren wil voelen, het zout van de zee in de lucht wil proeven en het natuurproduct Rügener Heilkreide eens wil uitproberen, is hartelijk welkom op het grootste eiland van Duitsland. Hier geniet je van wellness aan zee: van Heilkreide tot een barnsteenmassage Beauty- en wellnesscentra. Zo kun je kiezen voor ontspannende massages, verkwikkende baden en persoonlijke kuurprogramma’s. Verder is er een breed aanbod van professionele therapie, profylaxe en behandelingen met Rügener Heilkreide.

Rügener Heilkreide
Dit sneeuwwitte natuurproduct heeft wetenschappelijk bewezen effecten en is al miljoenen jaren oud. Het is ontdekt op het eiland Rügen, heeft een ontslakkende werking en zorgt voor een warme, zijdezachte huid. Je kunt in Binz en Lauterbach in thermale bronnen duiken die van honderden meters diepte naar de oppervlakte zijn gebracht. Ook de duindoorn- en barnsteenmassages, de Kneipp-kuren, de regionale vitale keuken en de exclusieve spa- en beautyresorts zijn heel populair. Kom bijvoorbeeld helemaal tot rust in het Grand Hotel Binz, dat tot ‘het beste wellnessresort van Europa’ is benoemd, of in Hotel Bernstein Sellin, dat bekend staat om zijn behandelingen met Rügener Heilkreide.

Ontspanning verzekerd
Op ons eiland vind je geest rust en doet je lichaam nieuwe krachten op. Maak een wandeling over de kilometerslange fijne zandstranden, met voorbijtrekkende wolken, zwevende meeuwen en het ruisen van de Oostzee. Geniet ondertussen van de zonneschijn, de geur van verse gerookte vis en de smaak van een duindornsap boordevol vitaminen. Op het eiland Rügen kun je genieten van het uitgestrekte landschap, dat alle zintuigen prikkelt. De idyllische beukenbossen in het nationale park Jasmund bieden een romantisch uitzicht op de krijtrotsen en de zee.

Meer dan alleen zee
Als het zomerseizoen voorbij is, keert de rust weer een beetje terug in de kleine dorpjes met hun huizen met rieten daken, in de steden met hun interessante verhalen en deftige kerken, en in de wereldse badplaatsen met hun witte villa’s en grote veranda’s. Warme lichten zorgen voor een ingetogen sfeer in de restaurants, waar de gasten worden opgewacht met lekker eten. Ook rond de jaarwisseling is Rügen een reis waard. Je kunt rondslenteren op kleine maar gezellige kerstmarktjes, zoals de Binzer Weihnachtsmarkt met het thema ‘Engelen, licht en zee’. Daar vind je leuke snuisterijen, glühwein en duindoornpunch.

Gelukkig nieuwjaar!
Tijdens de jaarwisseling kun je meerdere grote vuurwerkshows bekijken. Op verschillende tijdstippen wordt in de badplaatsen en bij Kap Arkona vuurwerk met glinsterende sterren de donkere hemel in geschoten. Breng de laatste dagen van het jaar op Rügen door en laat je verwennen op het grootste en mooiste eiland van Duitsland. Zonder je even af van het alledaagse leven en laad je batterij weer op.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.