Sint heeft zelf kerstboom van 25 meter

In de Spaanse stad Valencia pakken ze grootst uit met kerst, zo hebben ze een kerstboom van 25m hoog.

In de Spaanse stad Valencia pakken ze grootst uit met kerst, zo hebben ze een kerstboom van 25m hoog.

Waar Sinterklaas woont weet eigenlijk niemand echt. Het zou zomaar Valencia kunnen zijn. Spanje is het zeker, getuige de vele liedjes over de kindervriend. Wie een hekel heeft aan kou en regen zou zich zomaar vrijwillig mee kunnen laten nemen in de zak van Sinterklaas. En wat zie je dan als je er uit komt? Een kerstboom van 25 meter hoog en een prachtige stad. Met gemiddelde temperatuur van 18 graden in december en ruim 300 dagen zon per jaar kun je je winterjas gegarandeerd thuis laten. En ook hier kom je zeker in de kerstsferen, want naast de kerstboom zijn er ook versierde straten, ijsbanen en kerstmarkten.

Kerstsfeer
De ontmoetingsplek in Valencia om de kerstsferen optimaal te beleven is het Plaza Ayuntamiento, waar een prachtig verlichte kerstboom staat van 25 meter hoog. Ook hangen er verlichte kerststerren in de lucht, zijn de omringende gebouwen versierd met lampjes en hebben zelfs de palmbomen lichtjes. Maar ook de rest van de stad wordt prachtig versierd, zoals Calle San Vincente Martir en Calle La Paz. Zelfs de Stad van Kunst en Wetenschap is in kerstsfeer met een mooie verlichte kerstboom in moderne stijl dat perfect bij alle moderne gebouwen past.

Schaatsen
Een leuke bezigheid rond de feestdagen in Valencia is het schaatsen. Dit jaar zijn er twee ijsbanen in het centrum te vinden op het Plaza Ayuntamiento die geopend zijn tot en met 11 januari. Voor maar 8 euro (kinderen 5 euro) sta je hier in het zonnetje, tussen de palmbomen op de schaatsen, met op de achtergrond gezellige kerstmuziek.

Kerstmarkten en kerststalletjes
In de gehele maand december en begin januari zijn er verspreid door de stad verschillende kerstmarkten te vinden. Een bekende kerstmarkt is die op het Plaza de la Reina. Struin tussen de gezellige kraampjes door voor leuke kerstartikelen, verschillende etenswaren, sieraden, tassen en nog veel meer. Een andere leuke kerstmarkt is die in Mercado Colon, waar je vooral kerstversiering en ambachtelijk werk kunt kopen. Typerend voor de kerstdagen in Valencia zijn alle kerststalletjes, oftewel Bélens. Je vindt de bélens overal, in etalages, kerken, scholen, op straat en bij mensen thuis en iedereen heeft zijn eigen originele samenstelling. De mooiste kerststallen in Valencia zijn die in de kathedraal en in Mercado Colon.

Evenementen
Daarbij biedt Valencia ook nog verschillende activiteiten en evenementen in de decembermaand. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Gran Circo Wonderland circus vlakbij het Bioparc of ga in een van de 40 attracties op de grote kermis van Valencia. Houd je van muziek? Rond de kerstdagen zijn er verschillende concerten en optredens in het Palau de la Música in de Stad van Kunst en Wetenschap. Ook vindt er hier op 28 december een groot benefietconcert plaats om geld in te zamelen voor UNICEF.

Voor meer informatie over Valencia ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.