Te paard op ski’s door Franse sneeuw

In het skioord Samoëns kun je meer dan doen alleen skiën.

In het skioord Samoëns kun je meer dan doen alleen skiën.

Als tijdens je wintersport eens wat meer wil dan alleen skiën, kun je denken aan een vakantie in het Franse skioord Samoëns in de Haute-Savoie. Het wintersportdorp maakt deel uit van het Grand Massif, een van de grootste aaneengeschakelde skigebieden van Frankrijk. Wintersporters kunnen zich uitleven op ruim 265 kilometer piste, waarvan het merendeel met name voor beginners en gezinnen met kleine kinderen geschikt zijn. Lange afdalingen met zicht op de Mont Blanc worden afgewisseld met meer avontuurlijke tussen de bomen skiën of snowboarden. Naast skiën, snowboarden en langlaufen biedt Samoëns en Le Grand Massif ook ander wintersportvertier zoals heliskiën, ijsklimmen, speed riding – skiënd parapenten, sneeuwschoenwandelingen, hondensleetochten en wildlife spotten excursies.

Wintersportactiviteiten
Naast de gebruikelijke wintersporten als skiën en snowboarden, kan men in Samoëns ook andere uitdagende winterse activiteiten beoefenen. IJsklimmen met een gids kan door jong en oud worden gedaan, en voor een adrenalinekick ga je speed riden. Voor deze sport bindt men de latten onder de voeten en een valscherm op de rug. Andere mogelijkheden zijn nachtelijke sneeuwschoenwandelingen met fakkels, heliskiën, meerdaagse skitochten, nordic walking en skijöring – op ski’s door een paard worden voortgetrokken. Wil men liever wat vertier naast de pistes, dan is er de mogelijk om met een natuurgids op zoek te gaan naar wildlife, kan men deelnemen aan proeverijen van regionale kazen en wijnen, gebruik maken van de aanwezige wellnesscentra of met een gids een wandeling maken door het historische centrum van Samoëns.

Le Grand Massif
Met 265 kilometer aan aaneengesloten pistes, 149 afdalingen en 69 skiliften is Le Grand Massif een van de grootste skigebieden in Frankrijk. Vanuit Samoëns is met de cabinelift het hele gebied te bereiken waar men kilometers lange afdalingen kan maken. Skipassen zijn beschikbaar voor het hele gebied, voor het deel Flaine of voor het deel Massif waaronder Samoëns valt.

Prijsvriendelijke wintersportbestemming
Samoëns en Le Grand Massif zijn geschikt voor met name de beginnende wintersporter en gezinnen met kleine kinderen. Er is een breed aanbod aan blauwe en groene pistes, maar ook speciale oefenweides voor de allerkleinsten. Lessen kunnen worden geboekt bij vijf skischolen. Naast het skiën zijn er voor kinderen ook mogelijkheden om met de slee naar beneden te sjezen of over rodelbanen omlaag te glijden. Het prijsniveau voor skipassen ligt in deze wintersportregio lager dan in andere Franse skigebieden. Voor een volwassene kost een skipas voor Le Grand Massif voor een week €256, en voor gezinnen is er een speciaal tarief met tien procent korting. Tussen 28 maart en 18 april 2015 genieten wintersporters van maximaal 25% korting op verblijf in verschillende accommodaties, skihuur, skipassen en skilessen.

Praktische informatie

  • Hoogste punt: 2.500 meter – sneeuwgarantie
  • 144 pistes (60 groen, 53 rood, 17 blauw en 14 zwart), 275 kilometer, 5 skioorden en 69 liften – langste afdaling 14 km
  • Wintersportseizoen: 20 december  2014 – 19 april 2015
  • Dichtstbijzijnde luchthaven: Genève – 50 kilometer
  • Afstand Utrecht: 1.008 kilometer
  • Centrum is autovrij
  • Gratis skipendelbus

Het wintersportseizoen loopt in Samoëns en de rest van Le Grand Massif van 20 december 2014 tot en met 19 april 2015. Gedurende het seizoen zijn de skiliften van 9 uur ’s ochtends tot 16 uur ’s middags geopend. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.