Top 4 meest geboekte Belgische koopjessteden

In de maand januari kun je flink je slag slaan in België, tijdens de uitverkoop maand.

In de maand januari kun je flink je slag slaan in België, tijdens de uitverkoop maand.

Antwerpen is de meest populaire Belgische stad voor een winter-uitverkoop trip. Na de dure decembermaand is het in België vanaf 3 januari weer tijd voor de jaarlijkse ‘wintersolden’. Koopjesjagers shoppen hier tot en met 31 januari een nieuwe garderobe bij elkaar tegen hoge kortingen. Nederlandse shopliefhebbers reizen voor hun winterse koopjes het liefst af naar Antwerpen (58%), blijkt uit onderzoek van Weekendjeweg.nl.

Top 4 meest populaire Belgische soldensteden
Het blijkt dat Nederlandse koopjesjagers er vaak voor kiezen om na een dag koopjesjagen een of twee nachten te blijven overnachten in hun soldenstad. De steden Antwerpen en Brussel zijn hierbij het meest populair.

1. Antwerpen 58%
2. Brugge 15%
3. Brussel 13%
4. Gent 7%

Unieke uitverkoopregeling
België is het enige land in Europa met een wettelijk vastgelegde halfjaarlijkse uitverkoop in de zomer en de winter: de ‘solden’. In het hele land is het overal tegelijk uitverkoop: Belgische winkeliers mogen alleen in deze periode hun oude collectie voor een lagere prijs aanbieden. De wintersolden vindt elk jaar van 3 tot en met 31 januari plaats, waarbij de kortingen oplopen tot maximaal 70% aan het eind van de periode.

Shoppen met de trein
Voor wie op een makkelijke en snelle manier naar een van de soldensteden wil afreizen, biedt de trein uitkomst. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier ook dure parkeerkosten en onverwachte files voorkomt. Je boekt bij Weekendjeweg.nl complete treinarrangementen naar diverse Belgische soldensteden: een arrangement van 1 nacht inclusief ontbijt en NS International treintickets voor twee personen kost €209,-. Voor twee nachten betaal je €269,-.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.