Tourskiën voor beginners in Italië

In Italië kun je het traditionele piste-skiën af wisselen met andere sneeuwactiviteiten.

In Italië kun je het traditionele piste-skiën af wisselen met andere sneeuwactiviteiten.

Het wintersportseizoen is begonnen en alle wintersportbestemmingen proberen zich te onderscheiden om maar zoveel mogelijk wintersporters te trekken. Zo schijnt het dat steeds meer wintersporters tijdens de vakantie het traditionele piste-skiën af willen wisselen met andere sneeuwactiviteiten. De Italiaanse vakantieregio Val Gardena speelt hierop in door met een aantal uitdagende varianten te komen, met of zonder ski’s. Zo introduceert de regio dit jaar een skitour-cursus voor beginners. Onder het motto ‘MOVE-Feel the Dolomites’ leren beginnende tourskiërs, tijdens een introductieweek, alle ins-en-outs over deze winterse sport. Daarnaast behoort ook een vierdaagse ijsklimmen-cursus met een bivak tot het alternatieve winterprogramma.

Winterse activiteiten
Wie op zoek is naar een veelzijdige wintervakantie, is in Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten aan het goede adres. Naast de uitstekende ski-mogelijkheden voor jong en oud in elke moeilijkheidsgraad, legt de vakantieregio deze winter ook de nadruk op andere winterse activiteiten. Zo vindt van 31 januari tot 7 februari 2015 het ‘MOVE skitour camp’ voor beginners plaats. Ervaren skiërs met een goede conditie leren tijdens deze introductieweek alles over de juiste techniek en het gebruik van materialen zoals de speciale toerski’s met stijgvellen en losse hielklem en natuurlijk de lawinepieper. De techniek wordt in de praktijk gebracht in de speciale freeride-terreinen van Val Gardena. Deelname is mogelijk vanaf € 670,- per persoon inclusief 7 overnachtingen op basis van logies ontbijt, verhuur ski- en veiligheidsmateriaal zoals lawinepieper, schep en sonde.

IJsklimmen meets bivakkeren
Wie Val Gardena wil verkennen vanuit een ander perspectief, neemt deel aan de ijsklim-activiteiten van het ‘MOVE-feel the Dolomites’-programma. In de regio is een aantal van de moeilijkste ijsklimmenroutes van de wereld, op natuurlijke bevroren watervallen, te vinden. Voor iedereen die de verticale dimensie met ijsbijlen en stijgijzers wil ervaren, organiseert het wintersportdomein van 15 tot 18 januari een vierdaagse introductiecursus onder begeleiding van berggidsen. Cursisten leren ook een bivak te bouwen waar een nacht wordt doorgebracht. Deelnemen is mogelijk vanaf € 440,- inclusief 2 overnachtingen in een B&B op basis van logies ontbijt, huur materialen en diner en ontbijt tijdens bivak overnachting.

Voor aanmelden of meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.