Vakantieplezier met de NS, het kan!

"Camping by night" is een onderdeel van de Vakantiebeurs 2015.

Je kan met de speciale Vakantiebeurs Express van de NS naar Utrecht.

Bij de NS denk je niet gelijk aan vakantie of plezier, maar het kan wel. De NS gaat namelijk extra treinen in om bezoekers van de Vakantiebeurs te vervoeren. Deze speciale ‘Vakantiebeurs Express’ rijdt op zaterdag 17 januari van Groningen via Assen, Zwolle en Amersfoort naar Utrecht. Het vertrek is om 07.49 uur en 08.49 uur vanuit Groningen. In de trein krijgt de reiziger reistips uit de eerste hand van bestemmingsexperts, zoals traditioneel uitgedoste Maori’s, Indianen of Eskimo’s of Braziliaanse dansers. De Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015.

Comfortabel
De dubbeldekkers worden in Vakantiebeursstijl aangekleed en vervoeren de liefhebbers comfortabel naar de Jaarbeurs, op vijf minuten loopafstand van station Utrecht Centraal. In de trein krijgen de reizigers alle denkbare informatie over de Vakantiebeurs en kunnen genieten van live muziek en dans, onder andere van een Caribische band en Braziliaanse dansers. De meereizende internationale vakantie experts staan de reizigers met raad en daad ter zijde en geven geheime tips en persoonlijk advies voor een onvergetelijke vakantie waar ook ter wereld.

Voordelig combiticket
De Vakantiebeurs Express is vooral aantrekkelijk voor inwoners van Noord- en Oost-Nederland en biedt plaats aan maximaal 1500 reizigers. Dankzij een samenwerking van NS en de Vakantiebeurs kunnen zowel de passagiers van de Vakantiebeurs Express als alle andere reizigers van elk willekeurig station in Nederland extra voordelig naar Utrecht. Zij kunnen nu profiteren van een aantrekkelijk combiticket, een 2e klas dagretour inclusief beurstoegang, vanaf € 26. De voordeelkaartjes en kaartjes voor de Vakantiebeurs Express zijn verkrijgbaar op de website. Bezoekers die al een toegangskaartje voor de beurs hebben gekocht, kunnen met een geldig vervoerbewijs ook mee met de feestelijke en informatieve Vakantiebeurs Express.

Trein & Vakantie
Aangekomen op de Vakantiebeurs kunnen treinliefhebbers hun hart ophalen op het Trein- & Vakantiepaviljoen. Alle mogelijkheden staan overzichtelijk bij elkaar. Enkele exposanten zijn Treinreiswinkel, Weekendjeweg.nl, AutoSlaap Trein, Thalys, DB Bahn, Interrail, Zwitserland Toerisme, Swiss Travel System en Rhätische Bahn. Om de bezoeker extra in de treinreisstemming te brengen staat er voor het eerst een ware Rail Away bioscoop. Hier worden doorlopend uitzendingen van het gelijknamige, populaire reisprogramma vertoond.

Kooktheater
De 45ste editie van de Vakantiebeurs heeft als motto ‘Je zou zweren dat je er al was’. Ieder bezoeker kan zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. Gastland is Spanje dat de bezoekers verrast met pure gastronomische hoogstandjes en kookshows. Gastland is ook het zonnige Curaçao dat de zintuigen prikkelt met dans, muziek en proeverijen. In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven. In het Kooktheater worden wereldse gerechten bereid en via de Culinaire Route krijgt de bezoeker smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij zeven bestemmingen. Andere ingrediënten zijn de Vakantiebeurs Awards (nieuw!), het Reisadvies op maat paviljoen, het Zoom.nl fotografiepaviljoen en Trein & Vakantiepaviljoen.

Zes Pleinen
In de hallen zijn pleinen ingericht met de zes meest populaire typen vakanties. Gekozen is voor ONTDEK (verre bestemmingen), ACTIEF (outdoor & sport), ZIEN (steden & cultuur), SAMEN (familie & kinderen), VAAR (cruises & zeilen), BUITEN (kampeer & camping). Reisleiders en ervaren medereizigers geven op de pleinen reisadvies en reistips uit eerste hand. Er is een ‘Camping by Night’, onderdeel van het vakantietype ‘BUITEN’, waar de liefhebbers met een gratis zaklamp in de hand de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website. Tweet mee via #vakantiebeurs.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.