Vier ‘wintercation’ in Oregon

In Oregon kun je ook genieten van een wintersportvakantie.

In Oregon kun je ook genieten van een wintersportvakantie.

De nieuwe trend op het gebied van reizen is om overal het woord ‘cation’ (van vacation) achter te zetten. Na de staycation (waar je in je eigen huis vakantie viert) is het nu geen winterse vakantie meer, maar een wintercation. En waar kun je beter vakantie vieren in de winter, dan een staat met strand en bergen? Oregon heeft een aantal winterse activiteiten samengesteld om te laten zien waarom je deze winter naar Amerika moet komen. Zo kun je op besneeuwde bergtoppen te genieten van het uitzicht, of aan de kust walvissen spotten en lekker uit waaien, of Pinot Noir en verschillende biertjes proeven van een micro-bierbrouwerij. Ontdek hier waarom een wintervakantie naar Oregon in 2015 een absolute ‘must’ is.

Online
Op de website van Travel Oregon vind je een uitgebreide pagina met voorbeelden van reisprogramma’s, inspirerende reisverhalen en adresjes. Selecteer een van de acht regio’s en ontdek wat voor winteractiviteiten er zijn in: Central Oregon, Mt. Hood/Gorge region, Eastern Oregon, Mt. Hood Territory, Bend, the Coast, Willamette Valley en Medford.

Wintersport
In Oregon vind je 13 skigebieden met een grote variëteit aan pistes. Zoals bijvoorbeeld de Mt. Hood Skibowl met 65 verschillende afdalingen. Ook is dit de enige plek in Amerika waar je ’s avonds kunt skiën, 34 afdalingen zijn dan verlicht. Daarnaast vind je over de gehele staat verschillende knusse locaties waar je kunt opwarmen bij de openhaard en kunt eten en drinken. Culinaire liefhebbers krijgen geen spijt van een bezoek aan Oregon. Bezoek bijvoorbeeld het Oregon Truffle Festival wat plaatsvindt in Portland en Yamhill van 15 tot 18 januari en in Eugene van 23 tot 25 januari.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.