Waar kun je het beste vakantie vieren?

Waar in de wereld kun je veilig op vakantie? Deze kaart verteld het je. Foto: CBC

Waar in de wereld kun je veilig op vakantie? Deze kaart verteld het je. Foto: CBC

Een vakantiebestemming kiezen is niet iets wat je alleen op reisgidsen informatie moet doen, want die schilderen natuurlijk een heel rooskleurig plaatje. Ben je nu benieuwd waar mensen het gelukkigst zijn, waar ze het meeste alcohol drinken of waar de meeste zonne-uren te vinden zijn? Dan kun je naar de website surfplaza.be. Hier hebben ze na een zoektocht over het internet een lijst met 50 grappige, informatieve en bijzondere wereldkaarten bij elkaar gezocht. Zo is er een kaart met de vooroordelen die in bepaalde delen van de wereld bestaan, er is een kaart met de beste en de slechte landen om geboren te worden en een kaart met de gevaarlijkste landen voor jongeren (handig om te weten voordat je een backpack trip boekt). Ook leuk om van te voren te weten: hoe gastvrij zijn ze in de wereld naar buitenlandse toeristen:
Foto: Max Fisher/Washington Post.

Foto: Max Fisher/Washington Post.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.