Waar vind je de beste kerstmarkten?

Het kerstmarktenseizoen is weer begonnen en dat betekent een enorme keuze aan dagjes uit.

Het kerstmarktenseizoen is weer in volle glorie losgebarsten. Dat betekent dat je vooral in Duitsland geen stap kan zetten zonder over een kerstmarkt te struikelen. Ook andere landen hebben het concept kerstmarkten tot een kunst verheven. Maar met zoveel keus is het soms juist moeilijk kiezen, want wat is nu de leukste? Om je een idee te geven vind je hieronder een aantal verschillende kerstmarkten. Vergeet ook niet tijdens je bezoek een #kerstmarktselfie te maken.

Kerstmarkten in Berlijn
Bezoekers van Berlijn vinden de komende maand diverse kerstmarkten, verspreid door de hele stad. Met zijn sierlijke verlichting en chique kraampjes is de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche het meest traditioneel. Dit geheel in stijl met het statige West-Berlijn. De grootste kerstmarkt vinden bezoekers bij de Gendarmenmarkt. Voor ouders met kinderen is het het leukst om naar de kerstmarkt op Alexander Platz te gaan. Met zweefmolens, suikerspinnen en een hoog reuzenrad heeft deze kerstmarkt nog het meeste weg van een kermis. De meeste kerstmarkten in Berlijn zijn te bezoeken van 24 november t/m 31 december dit jaar en dagelijks geopend tot ongeveer 21:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn de kerstmarkten vaak wat langer geopend, veelal tot 22.30 uur

Zwarte Woud als decor
Alsof het verlichte Kurhaus nog niet genoeg magie verleent aan de kerstmarkt van Baden-Baden, vormen de heuvels van het Zwarte Woud op de achtergrond ook nog eens een decor waar geen kerstboom aan kan tippen. De traditionele Christkindelsmarkt is tot 30 december open, zodat er ook na de kerst nog tijd is om te genieten van de meer dan honderd sfeervolle kraampjes en het liveprogramma. Tip: elke maandag is ‘Romantiktag’ en wordt de kerstmarkt met kaarsen verlicht.

Historisch mooi
Als je een historische ambiance tot je beschikking hebt, moet je hier goed gebruik van maken – zo beseffen ze ook in Oldenburg. De kerstmarkt van deze stad in het noorden van Duitsland is daarom prachtig gesitueerd rondom het Rathaus uit de renaissance en op de Schlossplatz bij het ruim 400 jaar oude kasteel. Probeer bij de 125 kraampjes ook Oldenburgs specialiteiten: Feuerzangenbowle (Duitse punch) en, jawel, boerenkool! De kerstmarkt is op 6 december extra lang geopend, tot 24.00 uur.

Sfeervolle wolkenkrabbers
Op welke kerstmarkt doemen achter de sfeervolle vakwerkhuisjes indrukwekkende wolkenkrabbers op? Juist ja, dat kan alleen in Frankfurt. De tot 259 meter hoge torens van Mainhattan vormen een uniek contrast met de warme, traditionele kerstmarkt. Hier vind je ruim 200 kraampjes en een 30 meter hoge kerstboom, versierd met zo’n 6.000 lampjes. Vergeet zeker niet Frankfurts lekkernijen te proberen: de warme appel.

Luthers kerstcadeautjes
Waarom de kinderen in Duitsland met kerst cadeautjes krijgen? Omdat niemand minder dan Maarten Luther het Christkind in plaats van Sint Nicolaas als gulle gever aanwees. Het maakt Wittenberg, de stad waar Luther de Reformatie begon, tot een van de belangrijkste kerststeden. De kerstmarkt in de ‘Lutherstadt’ vindt plaats voor de kerk waar Luther preekte. Op 6 en 7 december is ook een kerstmarkt in het Cranachhof, waar reformatieschilder Lucas Cranach de Jongere woonde en werkte.

Spektakel op de kerstmarkt in Bochum
Met 200 sfeervol verlichte kramen,  een vliegende Kerstman, een middeleeuwse markt en een sprookjesbos biedt de kerstmarkt in het Duitse Bochum voor elke kerstliefhebber wat wils. Tot en met 23 december 2015 kunnen bezoekers in het centrum kiezen uit een groot aanbod van ambachtelijk gemaakte kerstproducten en winterse lekkernijen. Bovendien vinden er door de hele stad diverse activiteiten plaats. Voormalig circusartiest Falko Traber is als vliegende kerstman ook dit jaar weer van de partij. Met zijn slee zoeft hij twee keer per dag, om 17 en om 19 uur, op duizelingwekkende hoogte over de hoofden van de bezoekers. In de weekenden doet hij er nog een schepje bovenop: dan glijdt hij via een abseiltouw vanaf het dak van de Sparkasse naar het podium beneden. De kerstmarkt in Bochum is tot 23 december 2014 dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur geopend.

Voor meer informatie over Duitse kerstmarkten ga je naar de website, hier vind je een heel overzicht.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.