Waarin is Bretagne het best?

De vakantieregio Bretagne doet er zijn best om de natuur waarvoor toeristen komen te behouden.

De vakantieregio Bretagne doet er zijn best om de natuur waarvoor toeristen komen te behouden.

Duurzaamheid, dat is het antwoord. Bretagne is een populaire vakantieregio in Frankrijk en dat laat zijn sporen na in de natuurlijke omgeving. De toeristische trekpleisters worden vaak in een korte periode door vele toeristen bezocht. Dit heeft uiteraard invloed op de natuurlijk omgeving. Om het milieu te beschermen werkt Bretagne daarom voortdurend aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Daarmee behoort zij volgens het Franse weekblad La Vie tot één van de meest duurzame regio’s van Frankrijk.

Top 10
Voor het achtste jaar op rij onderzocht het Franse weekblad La Vie hoe de 96 departementen die Frankrijk telt, scoren op het gebied van duurzaam toerisme. Hierbij werd gekeken naar biologische landbouw, afvalverwerking, water- en luchtkwaliteit, duurzame consumptie, bescherming van de biodiversiteit en inzet van duurzame energie. Uit dit onderzoek is gebleken dat de vier departementen van Bretagne, Finistère, Cotes d’Armor, Morbihan en Ille-et-Vilaine, tot de top 10 van de meest duurzame departementen van Frankrijk horen.

Duurzaam toerisme
Duurzaam toerisme is een vorm van toerisme die verantwoord is, die de natuurlijke, culturele en sociale bronnen respecteert en op de lange termijn beschermt. In Bretagne wordt continu gezocht naar een evenwicht tussen de invloeden die het toerisme heeft op economische, sociale en milieutechnische factoren. De resultaten van het onderzoek van het weekblad La Vie tonen aan dat de regio Bretagne daar goed in slaagt.

Meer informatie over duurzaam toerisme in Bretagne vind je op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.