Wat doen in weekend 3 en 4 januari?

Even uitblazen na een drukke feestmaand. Foto; Creative Commons

Even uitblazen na een drukke feestmaand. Foto; Creative Commons


Wandelen en hardlopen, dat is kennelijk wat Nederland graag wil doen in het eerste weekend van 2015. Struinend over internet zijn dat namelijk de meest voorkomende activiteiten die gevonden worden. Misschien al met al wat saai, maar op zich misschien ook niet zo gek na een uitbundige feestmaand. Hier een beknopt overzicht van wat je zou kunnen doen in het weekend van 3 en 4 januari 2015:

 1. WANDELING – In het Drentse Valthe wordt de jaarlijkse Spek & Bonen Wandeltocht gehouden. Er kan gekozen worden uit twee afstanden: 5 en 10 km. Na de jaarwisseling wordt de route met plaatjes gemarkeerd, zodat iedereen dan in ‘eigen tijd’ de route kan lopen.
 2. HARDLOPEN – In Groningen wordt de Noorderpoort Nieuwjaarsloop gehouden. Die bestaat uit een wedstrijdloop over tien kilometer en een trimloop over maximaal tien kilometer (twee rondes van vijf kilometer).
 3. SNERTLOOP – In het Overijsselse Nieuwleusen wordt een Snertloop gehouden. Iedereen kan meedoen met de Snertloop en deelnemers kunnen kiezen tussen tochten van vijf of tien kilometer.
 4. KERSTSTALLEN – Nog even de kerstsfeer vasthouden? In Cultuur Historisch centrum Land van Vollenhove is tot en met zaterdag 3 januari de tentoonstelling met kerststallen en kerstgroepen vanuit de hele wereld is te bezichtigen.
 5. STRANDLOOP – In Castricum wordt op zondag 4 januari een strand- en duinloop gehouden.
 6. GESCHIEDENIS – Zondag 4 januari sluit de tentoonstelling Het geheugenpaleis zijn deuren. Het geheugenpaleis van het Nationaal Archief in Den Haag neemt de bezoeker in elf verhalen mee op een reis langs bijna duizend jaar Nederlandse geschiedenis, van de middeleeuwen tot de jaren 70 van de 20e eeuw.
 7. PALEIS – Paleis het Loo in Apeldoorn heeft dit weekend voor het laatst een avondopenstelling. De verlichting moet de sfeer van een bijzonder kerstfeest versterken.
 8. KASTEEL – Ook in Kasteel Amerongen houden ze de kerstsfeer nog even een weekendje aan.
 9. DIERENPARK – Tot 4 januari is DierenPark Amersfoort omgetoverd tot een winterpark. Het park is versierd met kerstverlichting en voorzien van winterse lekkernijen.
 10. MODELSPOOR – In het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek rijden tot 4 januari twee bijzondere kerst-treinen.
 11. WINTERCIRCUS – In Arnhem is in de Rijnhal een internationaal wintercircus te bezoeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.