Wat doen in weekend van 13 en 14 december?

In het nieuwe Nationaal Militair Museum mogen kinderen veel dingen aanraken en zelf doen. Foto: Anne Reitsma

In het nieuwe Nationaal Militair Museum mogen kinderen veel dingen aanraken en zelf doen. Foto: Anne Reitsma


Het is een en al kerstbeurzen in Nederland dit weekend. We hebben er slechts een paar uitgepikt vanwege de bijzondere lokatie, maar het moet al heel sterk zijn als er ook niet eentje gewoon in uw woonplaats wordt georganiseerd. En ook de Santa Run, met rennende kerstmannen, lijkt een vrij algemeen verschijnsel te worden. Enfin, hierbij onze top 11 voor het weekend van 13 en 14 december 2014:

 1. TASTE OF CHRISTMAS – Het is het weekend van de Taste of Christmas-beurs in Utrecht, waarbij je inspiratie voor het kerstdiner kunt opdoen.
 2. MILITAIR MUSEUM – Het Nationaal Militair Museum gaat dit weekend voor het eerst open voor publiek. (Hier meer info over de vernieuwingen)
 3. HARDLOPEN – Een Runforestrun door de bossen van het Vechtdal. Dat is avontuurlijk hardlopen over onverharde trajecten.
 4. MODE-EXPO – De Nederlandse modeontwerper Aziz Bekkaoui heeft een modetentoonstelling samengesteld voor hostel en kunstenaarscentrum WOW in Amsterdam.
 5. STREETFOOD FESTIVAL – Op het terrein van de Caballero Fabriek in Den Haag wordt een Street Food Festival gehouden.
 6. DICKENS FESTIVAL – In Tiel wordt een Dickens Festival gehouden.
 7. LICHTSPEKTAKEL – De kasteeltuinen van Middachten in De Steeg worden in december weer een feest van licht en vuur tijdens het spektakel WarmWinterLicht.
 8. KERST IN KASTEEL – Kasteel Duivenvoorde bij Wassenaar wordt op 13 december en 14 december 2014 in kerstsfeer gehuld én geopend voor het publiek. Uiteraard is er de jaarlijkse, vermaarde kerstbomenverkoop, dit jaar in de bloementuin in plaats van de Leidse tuin. Zowel in het kasteel als buiten in sfeervolle kerstchalets zijn culinaire en kerstproducten te koop. Ook is er levende muziek, zowel binnen als buiten.
 9. WILDE BUITEN DAG – Natuurmonumenten houdt zondag 14 december een Wilde Buiten Dag bij Bezoekerscentrum Veluwezoom nabij Rheden in Gelderland. Tijdens deze wintereditie vogels geholpen om de kou door te komen.
 10. KERSTBOMEN ZAGEN – Een actief uitje met kinderen is het zelf kerstbomen zagen in de natuur van Park Hoge Veluwe.
 11. MEGA PIRATEN FESTIJN – In Gelredome in Arnhem wordt het Mega Piraten Festijn met o.a. Frans Bauer, Jan Smit, Roy Donders, Weber, Lee Towers, Jan Keizer & Anny Schilder, Andy van der Meijde en George Baker gehouden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.