Bergafwaarts fietsen in Noorwegen


Dit is een ‘memo voor mezelf’. Kwam deze video tegen op Facebook en dit sprak me meteen aan. De volgende keer dat ik in Noorwegen ben, dan wil ik dit ook doen: de Rallarvegen volgen. Dat is met de trein omhoog en dan met een (huur) fiets lekker naar beneden suizen. “Sinds 1974 is de Rallarvegen in gebruik als een fietsroute, die wordt beschouwd als een van de mooiste in Europa. Ze voert van Haugastøl (900 m) via Finse (1222 m) naar Flåm, dat aan de oever van de Aurlandsfjord ligt. Het hoogste punt van de route ligt op 1341 meter boven de zeespiegel”, zo schrijft Wikipedia over dit pareltje. Meer informatie over een fietsvakantie in Noorwegen is hier te lezen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.