Bezoek Kroatisch eiland per watervliegtuig

Je kan nu ook met een watervliegtuig verschillende Kroatische eilanden verkennen.

Je kan nu ook met een watervliegtuig verschillende Kroatische eilanden verkennen.

Voor iedereen die het vervoer per boot zat is, je kan nu ook met een watervliegtuig naar het Kroatische eiland Rab. Het eiland is vanuit diverse Kroatische plaatsen bereikbaar per watervliegtuig. Aankomst is direct in de haven van de prachtige oude stad. De reis naar Rab is vanaf nu een attractie op zich. Opstappen op het watervliegtuig naar Rab kan vanuit Zagreb, Split en Pula.

Vliegen
Dit opstappen gaat volgens de organisator ‘stressloos, met een snelle controle en boarding voor het opstijgen’. Vervolgens kun je genieten van de Kroatische kust. Het uitzicht op kust met talloze groene eilandjes in de fonkelende blauwe zee op 2.5 duizend meter hoogte is onvergetelijk. De vlucht gaat dan ook veel te snel: vanaf Split wordt al na 45 minuten geland in de haven op wandelafstand van de oude stad. Deze stad Rab wordt door velen beschouwd als de mooiste oude stad van Kroatië, en heeft een kenmerkend uitzicht met vier klokkentorens. In de zomer is het een geliefde aanlegplaats voor luxe jachtbezitters. Als een van de weinige Kroatische bestemmingen heeft het eiland zandstranden.

Informatie
De watervliegtuigen vliegen het hele jaar. Het is raadzaam tijdig te boeken aangezien er maar 19 passagiers per vlucht meekunnen. ‘Travel light’ is belangrijk: er mag maximaal 15 kilo bagage worden meegenomen, naast een kleine handbagage. Meer informatie en boekingen vind je op de European Coastal website.

Voor meer informatie over Rab ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.