Bikken op niveau in de bergen

Tijdens een vakantie in Ischgl kun je genieten van meer dan alleen sneeuw. Foto: TVB Paznaun – Ischgl.

Tijdens een vakantie in Ischgl kun je genieten van meer dan alleen sneeuw. Foto: TVB Paznaun – Ischgl.

Wintersport draait al lang niet meer alleen om het skiën. Nu moeten wintersportbestemmingen ook de beste wellness, hotels en natuurlijk restaurants hebben. In Ischgl zijn ze daarmee aan de slag gegaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De gastronomische gids Gault Millau bekroont het wintersportgebied tot ‘culinaire hotspot in de Alpen’. Vier restaurants, met negen ‘Hauben’ (koksmutsen) in totaal, zijn te vinden in de Paznaun regio. De 26 jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, onderscheiden met drie koksmutsen, behoort zelfs tot de beste chefs van Oostenrijk. Het wintersportdomein biedt wintersporters een ruime keuze van bergrestaurants op de pistes tot sterrenrestaurants in het dorp.

Complimenten
De restaurantgids ‘A la Carte’ van Gault Millau beschrijft de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) niet voor niets als het ‘culinaire mekka in de Alpen’. Zo vinden gasten op de piste van de Idalp het ‘Alpenhaus’. Dit stijlvol ingerichte piste-restaurant heeft naast een selfservice restaurant op de begane grond, een VIP-lounge met zonneterras op de eerste verdieping. Hier kunnen gasten, in alle rust en met veel privacy, ontspannen na een ochtend op de piste. Iets hoger gelegen, vinden gasten het bergrestaurant ‘Pardorama’. Deze ‘luxe ski logde’ met staal- en glasconstructie heeft eveneens een à la carte en een selfservice restaurant. Naast een Italiaanse koffie in de espressobar of een goed glas wijn in de wijnbar, hebben gasten in het dorp een ruime keuze aan restaurants van sterrenniveau.

Jury oordeel
De jonge local Benjamin (Benny) Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, die al eens werd verkozen tot jongste chef van het jaar, draagt hierin zeker bij. In de Gault Millau 2015-editie wordt hij gewaardeerd met drie koksmutsen, 17 punten. Hij wist critici in te pakken met zijn inzet, gevoel voor passende smaken, subtiele tonen en liefde voor zijn presentatie die tot in het kleinste detail klopt. Ook Martin Sieberer, van restaurant Paznauner Stube in Hotel Trofana Royal kreeg met drie koksmutsen en 17 punten, wederom erkenning voor zijn subtiele samenspel van lekkernijen, gebruik van regionale producten en klassiekers zoals de ‘Paznauner Schafl’. Gastronomische verwennerij ervaren gasten in de Slossheren-Stube van Schlosshotel Romantica (twee Hauben, 16 punten). In de authentieke Tiroler stube is slechts plek voor zes tafels. Hier serveert de jonge chef Gunther Döberl creatieve gerechten uit de regionale keuken met een internationale touch. Het nieuwe sushi restaurant Lucy Wang in Ischgl heeft van Gault Millau één Haube, 14 punten ontvangen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.