Elfen landen in de Ardennen

In het nieuwe themapark Elfy Park komen legendes tot leven.

In het nieuwe themapark Elfy Park komen legendes tot leven.

Opstap met kinderen komende zomer? Dan kun je denken aan een vakantie in de Franse Ardennen. Er is namelijk een nieuw themapark geopend: Elfy Park – het dorp van de elfen. Het park, midden in een bosrijk gebied bij het Lac des Vielles Forges in de Franse Ardennen, biedt een breed scala aan activiteiten in magische sferen voor families met jonge kinderen. Leidraad zijn kabouters, elfen, folklore en legenden die in dit deel van Frankrijk een grote rol spelen. Het park bestrijkt een gebied van vijf hectare en is met name geschikt voor kinderen in de leeftijdsgroep van 2-10 jaar.

Legendes
Bezoekers aan deze Noord Franse streek worden wel gewaarschuwd hun schoenen te tellen voordat zij vertrekken. De legende wil dat kaboutertjes genaamd ‘nutons’ er erg graag mee vandoor gaan om deze te repareren. Denk er vooral ook maar niet aan om ’s nachts de donkere bossen in te gaan. De Pie-Pie-Van-Vans vinden niks leukers dan bezoekers te laten verdwalen. Hier komen legenden tot leven en de locatie van het park midden in een bos draagt bij aan de mystieke en mythische sfeer. Elfy Park is gebaseerd op zoveel legenden dat men zich hier zelf in een sprookje waant. De reconstructie van het kabouterdorp is tot de nok toe gevuld met vertier en spelletjes voor het hele gezin met een accent op de kleintjes. Boomhutten, klimnetten, skelters, kabelbanen, schommels, glijbanen, een zomerse kinderrodelbaan en een opblaaskasteel zijn enkele van de doe-activiteiten.

Avontuur
Pal tegenover dit park ligt avonturenpark ‘Ardennes Terre D’Aventures’. Het biedt gezinnen een keuze uit zeven parcours, eveneens variërend in zwaarte. Er is er één speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar en één waarbij de ouders tegelijk met de kinderen klimmen en klauteren. Leuk zijn ook de parcours die men per Segway kan afleggen over zowel geasfalteerde paden als ruige bospaden.

Entree voor Elfy Park bedraagt €12,50 per persoon tussen 5 en 64 jaar, €7 voor kinderen van 2-4 jaar en 65 plussers. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.