Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Taiwan

Taiwan is door National Geographic uitgeroepen tot de bestemming van 2015.

Taiwan is door National Geographic uitgeroepen tot de bestemming van 2015.

Taiwan wint steeds meer aan populariteit onder reizigers en steeds meer toeristen ontdekken de kwaliteiten van dit land. Dat is National Geographic ook opgevallen, volgens het blad staat het eiland in de top 20 ultieme vakantiebestemmingen voor 2015. Dus ben je nog op zoek naar een bestemming in Azie, denk dan eens aan Taiwan. Je vindt er gebergten, tropische stranden, duizenden jaren oude tradities en moderniteit die samen.

Aantrekkelijke fietsbestemming
Ook onder de Nederlandse toerist groeit de populariteit van Taiwan. In 2014 is het aantal Nederlandse bezoekers gestegen met 13,6% ten opzichte van 2013. Taiwan is net zo groot als Nederland en daardoor makkelijk te bereizen. Daarbij kunnen Nederlanders, als fietsliefhebbers, hun hart ophalen in Taiwan. Taiwan is niet alleen een grote producent van fietsen, het is er ook prachtig om te fietsen. Alleen al rond Taipei zijn er meer dan 100 kilometer aan fietsroutes en de oostkust is een waar fietsparadijs. Ontdek tijdens het fietsen het diverse landschap van rotspartijen, zandduinen, weidse grasvlakten en vergeet niet te genieten van de azuurblauwe zee en inheemse culturen langs de oostkust.

Taipei
Taipei, de hoofdstad van Taiwan, heeft zich ontwikkeld tot moderne hotspot en dit is niet onopgemerkt gebleven. Onlangs onthulde de reis – zoekmachine Skyscanner Taipei als een van de ‘must-see’ reisbestemmingen voor 2015. Ook de populaire reisgids Lonely Planet heeft Taipei aangemerkt als ‘best value’ bestemming voor dit jaar. Van moderne wijken zoals Ximending, dat doet denken aan Times Square in New York, tot eeuwenoude tempels; in Taipei lopen moderniteit en authenticiteit door elkaar heen. Er is genoeg te doen en te zien en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de prachtige Longshan tempel, bewonder de imposante Taipei 101 van maarliefst 508 meter hoog of ga cultuur snuiven in een van de vele musea.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.