Ga fietsen of wandelen in Baden-Württemberg

Heidelberg in Baden-Württemberg is in een vakantie een prima uitvalsbasis voor een fiets- of wandelvakantie.

Heidelberg in Baden-Württemberg is in een vakantie een prima uitvalsbasis voor een fiets- of wandelvakantie.

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs kun je veel inspiratie opdoen voor een actieve vakantie. Zo hopen ze in Baden-Württemberg dat je daar heen komt. Op 31 januari en 1 februari presenteert de regio zich onder de naam Rad- & Wandersüden op de Fiets- en Wandelbeurs Amsterdam. Bezoekers kunnen op stand 1.E.29 informatie verkrijgen en leuke prijzen zoals wijnpakketten winnen.

Fiets- en wandelvakantie
Op pad door idyllische wijngaarden of door de natuurparken Schwäbisch-Fränkischer Wald, Stromberg-Heuchelberg en Neckartal-Odenwald of rustgevende tochten langs de rivierdalen van de Neckar, Tauber, Kocher en Jagst. Wie in het noorden van Baden-Württemberg de wandelschoenen aantrekt of op de fiets stapt, kan kiezen uit een breed aanbod. De wandel- en fietsroutes in deze regio´s zijn namelijk net zo veelzijdig als het landschap.

Van uitdagend tot gemakkelijk
Naast meerdaagse tochten over langeafstandsroutes zijn ook korte lokale routes mogelijk: voor ieder niveau zijn er passende uitdagingen. Populaire wandelpaden in Wandersüden zijn de ‘Württemberger Weinwanderweg’, de ‘Neckarsteig’ en de ‘Kocher-Jagst-Trail’. Tot de meest geliefde fietsroutes, die dwars door het zogenaamde Radsüden lopen, behoren ‘Liebliches Taubertal- Der Klassiker’, bekroond met vijf sterren, ‘Neckartal-Radweg‘ en ‘Burgenstraße –Radweg’.

Wijn
Ook de wijnliefhebbers komen zeker aan hun trekken tijdens een tocht over idyllische wijnbergen met onderweg een wijnproeverij of een bezoekje aan een authentieke wijnboer. Na een dagje actief te zijn geweest, geniet je hier van heerlijke wijnen die direct uit de wijnstreken Baden en Württemberg afkomstig zijn.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.