Gratis WiFi onmisbaar op vliegvelden

Met Momondo kun je nu zien welke 6 factoren invloed hebben op de prijs van je vliegticket.

Op steeds meer vliegvelden is gratis WiFi beschikbaar.

In een tijd waarin we constant alles willen delen, ook tijdens onze vakantie, verwachten we ook een interverbinding die dat mogelijk maakt. In hotels, op campings en ook op het vliegveld. En het meerendeel van de luchthavens komen de wensen van reizigers tegemoet. Zo heeft bijna driekwart (72%) van de Europese luchthavens gratis WiFi. 19% van de vliegvelden in Europa biedt WiFi tegen betaling en op 9% van de vliegvelden kunnen reizigers geen WiFi gebruiken. Dit blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl. Ze onderzochten het internetaanbod op 244 luchthavens in 45 Europese landen. De conclusie is duidelijk. Moderne reizigers willen altijd en overal ‘connected’ zijn.

Nederland scoort goed
In Nederland bieden 4 van de 5 vliegvelden gratis internet. Alleen op Groningen Airport Eelde moeten reizigers betalen. Buurlanden Duitsland en België presteren minder sterk. In Duitsland is WiFi op slechts de helft van de vliegvelden gratis. Düsseldorf Airport, populair onder Nederlandse reizigers, biedt sinds kort een half uur gratis internet. Het grootste vliegveld van België (Zaventem) doet dit ook. De Belgische luchthavens Antwerp, Charleroi en Luik stellen teleur.

Noord-Europa als voorbeeld
Luchthavens in Noord-Europa voldoen het best aan de eisen van moderne reizigers. Net als in Nederland beschikken ook bijna alle vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland over gratis WiFi. Van de 33 vliegvelden in het noorden van Europa (Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden) bieden er 30 gratis WiFi aan. Keflavik Airport bij Reykjavik, het grootste vliegveld van IJsland, is een van de drie uitzonderingen.

Beperkt of helemaal niet
Van de vijf grote landen in Europa blijven Frankrijk en Italië, net als Duitsland, voorlopig achter op Noord-Europa. In Spanje bieden alle vliegvelden gratis WiFi, zij het in alle gevallen slechts een kwartier lang. In buurland Portugal kunnen reizigers een half uur gratis internetten. Armenië, Bosnië en Herzegovina, IJsland, Turkije en Wit-Rusland zijn de enige Europese landen waar gratis internetten op het vliegveld helemaal niet mogelijk is.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.