Grote wildernis in DierenPark Amersfoort

De geboorte van tijgerwelpjes zorgde onder andere voor veel bezoekers.

De geboorte van tijgers zorgde onder andere voor veel bezoekers.

Het nieuwe jaar is de tijd om vooruit te kijken. Zo heeft DierenPark Amersfoort grootste plannen voor 2015. Ze gaan verder met de ontwikkeling van het nieuwe gebied de Grote Wildernis, waarvan SnavelRijk de eerste stap vormde in 2014. Ook in dit nieuwe verblijf zal de Klim Alles-route een speelse uitbreiding krijgen. Daarnaast blijft het park het pakket aan populaire programma’s bieden, zoals Vadernacht, ZOO’n ZOOmer en DinoAdventures, waardoor vooral in de vakanties veel extra activiteiten plaatsvinden.

Record
De aanpak van het park werkt duidelijk, want in 2014 hadden ze een record aantal bezoekers. Het bezoekersaantal kwam uit op 792.152 waarmee het park, met ruim 100.000 bezoekers meer, een groei van 15 % realiseerde. “Een prachtig resultaat” aldus directeur Ronald van der Zande. “De opening van SnavelRijk, de grootste doorloopvolière van Nederland, waarin bezoekers tussen gieren, pelikanen en maraboes lopen, heeft zeker een rol gespeeld. Het was de vierde etappe van de geslaagde Klim Alles- route. De succesvolle programma’s als Poep & Zoo en Dino Adventures trokken daarnaast veel extra bezoekers. De geboorte van de tijgerwelpjes en het lekkere dierentuinweer hadden ook een positief effect.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reacties

  1. Ella Manders

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.