Hessen loopt voorop met e-bikes

Fietsend met je e-bike door Hessen kun je veel mooie dingen zien.

Fietsend met je e-bike door Hessen kun je veel mooie dingen zien.

Als je deze vakantie op pad wil met e-bikes, dan kun je denken aan een vakantie in Hessen. De plek waar de gebroeders Grimm geboren zijn loopt voorop op het gebied van e-bikes. De regio heeft 20 fietsroutes ontwikkeld, speciaal voor gebruikers van e-bikes. Daarnaast zijn er 29 verhuur- en oplaadpunten, die stuk voor stuk gevestigd zijn bij een café, museum of andere recreatievoorziening. En als je dan met de fiets op pad gaat wil je ook wat zien en dat kun je genoeg in de deelstaat.

Werelderfgoed
De vakantieregio’s in Hessen presenteren zich vol diversiteit, waarbij de regio Frankfurt Rijn-Main het belangrijkste aanlooppunt is voor gasten uit alle delen van de wereld. Cultuurliefhebbers en nachtvlinders kunnen hier genieten van een groot aanbod. En toch ben je zo midden in de natuur – de Taunus, Vogelsberg, Spessart of het Odenwoud liggen op slechts enkele minuten rijden van de Frankfurtse city. In de Taunus lokken het grote openluchtmuseum Hessenpark en de Saalburg, het enige gereconstrueerde Romeinse fort ter wereld, niet ver van de UNESCO-werelderfgoedlocatie Limes.

Fietsen
Echte aanraders in deze regio zijn naast kleine kuuroorden als Bad Salzhausen, Bad Salzschlirf of Herbstein de fietsroutes Vulkanradweg en BahnRadweg Hessen, twee van de voorbeeldige fietsroutes in Hessen. Het Kinzigdal vormt de scheidingslijn tussen de Vogelsberg en de Spessart, die als hoogtepunten de keizerpalts van Barbarossa in Gelnhausen en Hanau, de geboortestad van de gebroeders Grimm te bieden heeft. Ten westen van de agglomeratie Frankfurt ligt de regio Rheingau die deel uitmaakt van de UNESCO-werelderfgoedlocatie Boven Midden-Rijndal en tot de mooiste wijnbouwgebieden van Duitsland behoort.

Sprookjes
Met name het noorden van Hessen, waar veel van de sprookjes van de gebroeders Grimm zijn ontstaan, wordt gekenmerkt door verregaand ongerepte natuurlandschappen. Het hoogtepunt is het Nationaal Park Kellerwald-Edersee met aan de voet ervan de Edersee, een van de grootste stuwmeren van Duitsland en een waar paradijs voor watersporters. Maar ook de Hoher Meissner, de huisberg van Vrouw Holle uit het sprookje van Grimm, of het beschermd natuurgebied Oerwoud Sababurg in het Reinhardswald zijn ideaal voor wandelaars.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.