Hoe zag Nederland er 170 jaar geleden uit?

Tijdens de tentoonstelling blikvangers kun je 170 jaar Nederlandse geschiedenis bekijken.

Tijdens de tentoonstelling blikvangers kun je 170 jaar Nederlandse geschiedenis bekijken.

Het grootste fotoarchief van Nederland is nog nooit tentoongesteld, maar daar komt verandering in. Het archief bevindt zich in het Nationaal Archief en bestaat uit zo’n 15 miljoen foto’s uit de afgelopen 170 jaar. Vanaf 20 februari t/m 12 juli is een deel van deze unieke collectie voor het eerst te zien. Deze originele foto’s laten Nederland en de wereld zien door de ogen van bekende en minder bekende fotografen. Fotografen zoals Emmy Andriesse, Eva Besnyö, Henk Blansjaar, Brassaï, Robert Capa, Ed van der Elsken, László Moholy-Nagy, Cas Oorthuys, Pieter Oosterhuis, Willem van de Poll en Alexandrine Tinne. Zij legden de geschiedenis vast, van oorlog en expedities tot de schoonheid van ons land. De fotocollectie bevat vooral pers- en documentaire foto’s van historische gebeurtenissen, landschappen en mensen. Een goede weergave van verschillende tijdsbeelden. De meeste foto’s in de collectie zijn gemaakt tussen 1865 en 1990.

Ongeveer 1,2 miljoen van deze beelden zijn te bekijken op de website, hier vind je ook meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.