Kamperen in New York

Het verlaten vliegveld, dat nu kampeerterrein is geworden en vlakbij de Big Apple ligt. Foto: Joe Mabel/Creative Commons

Het verlaten vliegveld, dat nu kampeerterrein is geworden en vlakbij de Big Apple ligt. Foto: Joe Mabel/Creative Commons

Als je naar New York gaat denk je niet direct aan kamperen, maar toch kan dat. Jessica de Korte had over dat onderwerp een artikel in de regionale Wegener-dagbladen. “Niets doet er aan denken dat je in New York bent. Toch is het zo. Vliegveld Floyd Bennet Field is een paar jaar geleden omgevormd dot een plek voor sport en het buitenleven, met sta-plekken voor de camper en grasveldjes voor de tent. De website waarschuwt voor ‘primitief kamperen’. Douches en toiletten met stromend water zijn open van acht uur ’s morgens tot twee uur in de middag”, zo schrijft zij onder andere.

Om met de fiets in het centrum van New York te komen geeft zij het advies van de parkranger door: Rij over de brug naar de Rockaway Peninsula en neem de boot. Dan heb je ook nog eens een mooi uitzicht.

Het aantal plekken op de camping is beperkt. Dus wie in het hoogseizoen een plekje wil hebben doet er waarschijnlijk verstandig aan zich vantevoren te melden. Dit is de site van de camping.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.