Louvre meest bezochte museum ter wereld

Het Louvre is ook dit jaar weer het meest bezochte museum ter wereld.

Het Louvre is ook dit jaar weer het meest bezochte museum ter wereld.

Het Louvre in Parijs heeft de titel van meeste bezochte museum ter wereld behouden. Het beroemde museum huist onder andere de Mona Lisa en de Venus van Milo. Deze bekende kunstwerken trokken vorig jaar 9,3 miljoen bezoekers, dit is 100,000 meer dan in 2013. Van alle bezoekers die een kaartje voor het museum kochten, kwam 70 procent uit het buitenland. Amerikanen, Chinezen, Italianen, Britten en Brazilianen bezochten het Louvre het meest. Meer dan de helft van alle bezoekers was onder de 30. Veel mensen kwamen ook om de Nikè van Samothrake te bekijken, die weer tentoongesteld werd na restauratie.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.