Maak zelf een watersnoodramp mee

Volgend jaar verandert een van de straten van het zuiderzeemuseum in een rampgebied.

Volgend jaar verandert een van de straten van het zuiderzeemuseum in een rampgebied.

Voor veel mensen zijn de overstromingen in de rest van de wereld vooral ver weg. Maar wij leven zelf ook onder de zeespiegel en dat kan best gevaarlijk zijn. Daarom wil het Zuiderzeemuseum, honderd jaar nadat het toenmalige Zuiderzeegebied overstroomde, een watersnoodramp nabootsen. In 2016 verandert het buitenmuseum in een watersnoodstraat. Het museum wil met deze actie aan bezoekers duidelijk maken hoe groot de verwoesting en nasleep van zo’n ramp is. Ze willen je daarmee bewust maken van het feit dat er elke dag overstromingen zijn in de wereld en de gevaren van leven onder de zeespiegel. Volgens het museum is er in Nederland namelijk ook nog steeds de kans op een watersnoodramp. Een van de straten van het buitenmuseum wordt omgebouwd tot een klein rampgebied, als gevolg van een overstroming.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.