Mountainbikers vinden pure adrenaline kick in Val Gardena

In Val Gardena kunnen mountainbikers deze zomer heel hard van een berg af.

In Val Gardena kunnen mountainbikers deze zomer heel hard van een berg af.

Op dit moment ligt er nog een beetje te veel sneeuw in Val Gardena om met de mountainbike de berg af te gaan, als je nu op zoek bent naar een kick kun je beter met de ski’s gaan, maar van het zomer is dat wel anders. Mountainbikers die op zoek zijn naar nieuwe locaties en nieuwe uitdagingen voor deze zomer vinden hun adrenaline boost in Val Gardena. De Italiaanse vakantieregio in de Dolomieten opent de HERO Gravity tour: vijf downhill trails rondom het Sella Massif (3.152 m). Freeriders trotseren in totaal 20 kilometer route met 2.700 meter hoogteverschil. Vier valleien in de regio zijn betrokken bij deze ‘zwaartekracht’-tour. Om bij de ‘spots’ te komen, wordt gebruik gemaakt van de liftfaciliteiten. Lange afstand bikers kiezen de Enduro-variant, waarbij op een dag bijna 40 kilometer op de fiets wordt afgelegd.

Freeriding
Het uit Californië overgewaaide downhill freeriding wint steeds meer aan populariteit in Europa. Zwaartekracht is de sleutel voor alle freeride exponenten tijdens de single track afdalingen. Hobbels, spectaculaire bochten en zenuwslopende slippartijen geven mountainbikers de adrenaline kick tijdens hun downhill escapades. De nieuwe HERO Gravity tour is een afdalingsproject van in totaal 20 kilometer lengte en met 2.700 meter hoogteverschil op verschillende single trails. De vijf routes lopen in vier valleien rondom het Sella massief. Liften bieden toegang tot de verschillende startpunten. De trails zijn tot 21 september, van 8:30 tot 17:00 uur, toegankelijk.

Vier valleien, vijf routes
Er kan worden gestart bij het bergstation op de Ciampinoi (2.140 meter) om voor een totale afstand van 2700 meter, 550 hoogtemeters lager te finishen in Selva Val Gardena (1.600 meter). De single trail ‘Frara’ bij Alta Badia loopt van Passo Gardena (2.121 meter) naar de Plans-Frara lift in Colfosco (1.645 m). Op dit drie kilometer lange pad worden 470 hoogtemeters overbrugd. Bij Arabba kan gekozen worden uit twee routes; Bec de Roces is een prachtige downhill trail die start op 2.160 meter hoogte en eindigt in Arabba op 1.600 meter hoogte. Deze trail, met 510 hoogtemeters, is 3.300 meter lang. Er kan ook worden gekozen voor de single trail ‘Pordoi’ met als startpunt Passo Pordoi (2.239 meter). De aankomst vindt 2.700 meter en 385 hoogtemeter verderop plaats, in Pont de Vauz (1.839 meter). Met een lengte van zeven kilometer en 800 meter hoogteverschil is ‘Belvedere’ bij Val die Fassa de langste run. Bikers starten bij Passo Pordoi/Col dei Rossi (2.383 meter) en eindigen bij Canazei (1.440 meter).

Langeafstand-variant
De Piz Enduro Tour is de langeafstand-variant op de Hero Gravity Tour. Dit circuit van Badia (1.324 meter) naar Colfosco (1.568 meter) is een mix van hellingen en afdalingen over het Piz la Ila plateau, Piz Sorega, Bioch en Colfosco. De route is in totaal 48,7 kilometer lang, waarvan 38,4 kilometer wordt gefietst. Bij dit traject wordt ook gebruik gemaakt van de liftfaciliteiten. De gemiddelde duur van deze route is 5 tot 6 uur.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.