Neem de ‘grote trein tour’ van Zwitserland

Ontdek al het moois wat Zwitserland te bieden heeft deze zomer vanuit de trein. Foto: Swiss Travel System AG.

Ontdek al het moois wat Zwitserland te bieden heeft deze zomer vanuit de trein. Foto: Swiss Travel System AG.

Deze zomer kun je Zwitserland op een hele nieuwe manier ontdekken, namelijk vanuit de trein. Het Alpenland richt zich met het thema ‘touring’ op de actieve bezoeker, die graag op ontdekkingstocht gaat tijdens de vakantie. De lancering van de ‘Grand Train Tour of Switzerland’ in januari vormt het startsein van de campagne. Deze treinrondreis van ongeveer 1200 kilometer verbindt de highlights van het Zwitserse openbaar vervoer en is met slechts één ticket te beleven: de Swiss Travel Pass.

Zwitserland treinenland
Vele van die Zwitserse hoogtepunten zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals het Jungfraujoch bij Grindelwald en Wengen en de Gornergrat bij Zermatt. Andere vormen juist onderdeel van het openbaar vervoer, zoals de panoramatrajecten Glacier Express, Bernina Express en GoldenPass Line. Het wijdvertakte OV-net brengt bezoekers tot in de verste uithoeken van het land en alle vervoermiddelen werken samen binnen het Swiss Travel System.

Grand Train Tour of Switzerland
Ter ere van het Zwitserse zomerthema ‘touring’ heeft het Swiss Travel System de ‘Grand Train Tour of Switzerland’ samengesteld: een combinatie van de mooiste panoramatrajecten met de trein. De tour verbindt de highlights van het Zwitserse openbaar vervoer, staat stil bij speciaal geselecteerde trips en is het hele jaar door te boeken. De gehele rondreis bestaat uit acht verschillende trajecten die door heel Zwitserland lopen en hij komt door of in de buurt van alle 11 Zwitserse UNESCO-werelderfgoederen. De ‘Grand Tour of Switzerland’ kan met slechts één ticket beleefd worden: de Swiss Travel Pass.

Voorbeeldroute
De treinrondreis heeft geen vast begin- of eindpunt, maar vele reizigers zullen om praktische redenen in Zürich starten. Van hieruit gaat de reis naar St. Gallen. Aan boord van de Voralpen-Express reis je verder naar Luzern en met de GoldenPass Line naar Interlaken en Montreux. Bij het Meer van Genève vervolgt de reis zich naar Martigny, Brig en Zermatt, waar de Glacier Express je opwacht voor de rit naar Chur en St. Moritz. In deze mondaine vakantieplaats heb je twee mogelijkheden om de reis naar Lugano voort te zetten: in de zomer met de Bernina Express en de Bernina Express-bus, in de winter met de Palm Express(-postbus). Vervolgens reis je met de Wilhelm Tell Express naar Luzern en daarvandaan terug naar Zürich.

Hoe te boeken?
De ‘Grand Train Tour of Switzerland’ kan via de website van het Swiss Travel System geboekt worden. Aangeraden wordt een 4- of 8-daagse tour te boeken en hiervoor dus een 4- of 8-daagse Swiss Travel Pass (€204 en €295) te kopen. Voor een Swiss Travel Pass kunnen reizigers in Nederland ook terecht bij de Treinreiswinkel.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.