Nikon D5500 nieuw maatje voor reiziger

Vanaf 5 februari 2015 leverbaar.

Vanaf 5 februari 2015 leverbaar.


Hoeveel reizigers zouden zónder camera op reis gaan? Dat moeten er toch heel weinig zijn. Natuurlijk je hebt wel altijd je mobiele telefoon bij je, maar daarmee schiet je meer ‘plaatjes’, dan echt adembenemende foto’s. Daarvoor moet je toch een echte spiegelreflexcamera bij je hebben, die het altijd wint, al was het alleen maar omdat daar een veel grotere lens op zit. Nikon is bij de redactie van Elkedagvakantie favoriet. We zijn dan ook blij dat ze een nieuw model aankondigen (niet dat we al aan een andere camera toe zijn, eens in de 3 jaar is ons afschrijfbeleid), vooral met alle extra’s die er nu op zitten en de coole rode kleur.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: “Sinds de komst van smartphones hebben we een explosie van creativiteit met fotografie gezien. De D5500 biedt deze groep fotografen de kans om hun creatieve vaardigheden als fotograaf verder te ontwikkelen met de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera. Het nieuwe ontwerp en de ergonomie zijn indrukwekkend en dankzij het kantelbare touchscreen en ingebouwde WiFi is de camera zeer eenvoudig en flexibel in gebruik.”

Door op het gevoelige touchscreen te tikken, stellen gebruikers scherp en kunnen zij een opname maken. Ook zijn instellingen zoals het diafragma, ISO-gevoeligheid en sluitertijd direct aan te passen op het touchscreen. Verder is het mogelijk om de camera via de Wi-Fi-functie op afstand te bedienen met een smartapparaat voor het maken van bijvoorbeeld selfies.

De beeldsensor van de D5500 is speciaal ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) en samen met een resolutie van 24,2 megapixels zorgt dit voor ongelooflijk scherpe details. Dankzij het hoge ISO-bereik hebben fotografen de vrijheid om altijd schitterende foto- en filmopnamen te maken, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden. Het 39-punts autofocussysteem (voorzien van negen kruissensoren in het midden) stelt razendsnel scherp op het gewenste onderwerp. En dankzij continu-opnamesnelheden van maximaal 5 beelden per seconde kunnen snelle acties of gezichtsuitdrukkingen op het juiste moment worden vastgelegd. De D5500 heeft zeer krachtige videofuncties en neemt zeer gedetailleerde Full HD-videoclips met beeldsnelheden tot 50p/60p op.

De Nikon D5500 is naar verwachting leverbaar vanaf 5 februari 2015 in het zwart en rood. De adviesprijs van de body bedraagt € 819, -. De adviesprijs van de D5500 Kit met AF-S DX 18-55 VR II € 929,-.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.