Noorwegen decor van nieuwe thriller

Het Juvet Landscape Hotel is het hoofddecor van de Britse thriller Ex Machina. Foto: Juvet Landscape Hotel.

Het Juvet Landscape Hotel is het hoofddecor van de Britse thriller Ex Machina. Foto: Juvet Landscape Hotel.

Noorwegen was al het decor van de enorm succesvolle Frozen film en dat sprak andere filmmakers wel aan. Daarom is het Scandinavische land ook het decor voor de nieuwe Britse thriller Ex Machina. Deze film is opgenomen in de fjorden en laat de wonderen van Valldal zien. Daarnaast komen nabijgelegen gletsjers en watervallen in beeld. Maar het iconische Juvet Landscape Hotel komt het meest prominent in beeld.

Britse thriller
Ex Machina is een Britse psychologische thriller, geschreven en geregisseerd door The Beach schrijver Alex Garland. Het vertelt het verhaal van een computerprogrammeur die de kans krijgt om een week door te brengen in het huis in de bergen van de CEO van het bedrijf waar hij voor werkt. Daar aangekomen komt hij erachter dat hij moet deelnemen aan een experiment met een nieuw soort kunstmatige intelligentie. De film is opgenomen in Noorwegen, in de kleine vallei Valldal, vlakbij het Unesco Werelderfgoed Geirangerfjord.

Toerisme Noorwegen
Landschap en de cultuur van Noorwegen hebben een andere recente film, namelijk Frozen geïnspireerd. De film, Disney’s best verkochte animatiefilm, is gebaseerd op een fictief koninkrijk dat gebaseerd is op de Noorse kust en steden. De film heeft het toerisme naar Noorwegen een impuls gegeven, met name uit de VS. In het eerste deel van 2014 was er een stijging van 37% aan hotelboekingen en vluchten met Norwegian Air zijn toegenomen met 52%.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.