Overijssel zoekt vrijwilligers voor app

Landschap Overijssel komt met apps die tijdens je tochten als gids dienen.

Landschap Overijssel komt met apps die tijdens je tochten als gids dienen.

Landschap Overijssel wil je helpen om Overijssel op een hele andere manier te beleven. Daarom zijn ze bezig met het ontwikkelen van ‘beleefroutes’. Deze routes kun je volgen met behulp van nieuwe apps voor fietsers en wandelaars. Ze hopen je zo te inspireren om er vaker op uit te gaan en om nog meer te genieten van de omgeving. Maar om de apps compleet te maken zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers.

Wandelapp
Inmiddels is een app ontwikkeld: ‘Wandelen in Overijssel’. Met deze app heb je een gids in je broekzak en leer je dus veel meer over de omgeving waarin je loopt. Er zijn nu een aantal proefroutes beschikbaar en de app geeft een signaal als je langs een punt komt waarover iets te vertellen was. Zo leer je waarom de libelle zich zo thuis voelt in de Veenputten op landgoed Beerze? En waarom er een schaapskudde huist op de Archemerberg? Inmiddels zijn de eerste reacties op deze app zo positief dat Landschap Overijssel besloten heeft het app aanbod uit te breiden. Er komt een app ‘Fietsen in Overijssel’ en ze ontwikkelen een aantal ruiter-, hardloop- en trailrunapps. Bovendien wordt de informatie in de apps uitgebreider.

Vrijwilligers gezocht
Om de apps van extra informatie te voorzien is Landschap Overijssel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en omwonenden die willen helpen. Ken je bijzondere streekverhalen of weet je veel van (zeldzame) planten of dieren? Of ben je een goede (natuur)fotograaf of ben je in het bezit van oud beeldmateriaal van het landschap? Als dit het geval is, dan hopen ze dat je contact opneemt met Landschap Overijssel. Ook zoeken we vrijwilligers die willen helpen met het invoeren van de informatie in het systeem. De routes liggen verspreid door Overijssel in Salland, Twente, Kop van Overijssel en de Vechtstreek. Het project loopt tot en met juni 2016.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.