Reis door de tijd in Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum begint met een nieuwe tentoonstelling in 2015.

Het Openluchtmuseum begint met een nieuwe tentoonstelling in 2015. Foto: Wim de Knegt

Het Openluchtmuseum in Arnhem heeft grootse plannen voor 2015. Zo komt er een nieuwe tentoonstelling, die door het hele park te zien is. De tentoonstelling over de Canon van Nederland komt in het Entreepaviljoen. Er is gestart met een ingrijpende verbouwing die ruim baan biedt voor een indrukwekkende expositie die de je meeneemt op een filmische reis door de tijd. Een reeks gebeurtenissen in het mensenleven, die de Nederlandse geschiedenis weerspiegelt. Het Openluchtmuseum werkt met het Rijksmuseum aan de visualisatie van de Canon van Nederland.

Nieuw
Ook in 2015 legt het Openluchtmuseum nieuwe verbindingen met vensters uit de Canon van Nederland. Bij het boerderijcafé uit Budel is te zien wat de Nederlandse neutraliteit in de 1e Wereldoorlog betekende. Kon ons land zich echt afzijdig houden? De presentatie laat smokkelaars, vluchtelingen en soldaten aan het woord in een Brabants grensdorpje anno 1914-1918.
De werkkamer van een welgestelde Zaanse koopman verraadt zijn banden met de Surinaamse plantage Merveille. Dat zet de museumbezoeker aan het denken, dankt de koopman zijn rijkdom wellicht aan de slavernij? In de Zeeuwse Kerk staat de Statenbijbel anno 1637 centraal. Gelovig of niet, de bezoeker ontdekt hoe de Statenbijbel zijn stempel op ons leven heeft gedrukt.

Het museum is vanaf 1 april weer open. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.