Schotland komt naar Rotterdam


‘Music Show Scotland’ brengt de sfeer van Schotland naar Rotterdam, al is het maar voor een dag. Op 28 maart 2015 wordt in Ahoy een grote show opgevoerd met marching bands en veel doedelzakken. De kaarten voor het evenement zijn niet goedkoop: De goedkoopste plekken kosten 38 euro per persoon en de duurste maar liefst 110 euro. Maar Ahoy heeft er alle vertrouwen in dat alle kaarten verkocht worden. Vorig jaar was de show immers ook uitverkocht.

“De toeschouwers komen niet slechts om iets te horen, maar ook om visueel te worden vermaakt. Voor elke show wordt een kasteel decor meegebracht en opgebouwd: circa 70 meter breed en 12,5 meter hoog, met 4 etages waar de muzikanten ook daadwerkelijk op kunnen staan en muziek maken”, zo schrijft de organisatie over de aankleding van de show. “Belangrijk is dat het kasteel niet alleen solide en betrouwbaar maar ook licht en montagevriendelijk is. 30 ton taal en circa 12 ton hout zijn verwerkt tot dit levensgrootte kasteel. Er is geen enkele spijker benodigd om dit kasteel keer op keer in elkaar te zetten. Het kasteel is eenvoudig demontabel en wordt na de show ingepakt in speciaal daarvoor gemaakte containers.”

Daarbij moet rekening gehouden worden met een strak schema. Het bouwteam heeft één hele dag nodig om het kasteel op te bouwen. En terwijl het publiek zich na de show voor het kasteel laat fotograferen samen met een piper of drummajor, begint de afbouwploeg alweer aan de afbouw van het kasteel. De volgende morgen om 7 uur is al het materiaal ingepakt, zodat de gehele ploeg weer richting huis kan vertrekken richting Schotland: Het einde van het weekend is aangebroken.

Meer informatie over deze show: www.musicshow-scotland.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.