Tip 10 reiskalenders 2015

Beelden uit de hier onder besproken reiskalenders.

Beelden uit de hier onder besproken reiskalenders.


Hebt u al enige inspiratie voor een reislustig 2015 aan uw muur hangen? Een kalender met foto’s van verre oorden kan helpen om de stemming er in te houden, ook al moet u eerst hard aan het werk voordat u kunt genieten van een welverdiende vakantie. De redactie van Elkedagvakantie selecteerde 10 kalenders die u kunnen helpen om de vakantiestemming er in te houden in dit nieuwe jaar.

1. De Wildlife Kalender van National Geographic. Als er iets is waar National Geographic bekend om staat, dan zijn het wel de prachtige foto’s die ze maken en publiceren. Voor iedereen die niet zo van veel lezen houdt (in het gelijknamige tijdschrift), die heeft hier een krachtige bundeling in beeld waar het blad voor staat.
2. Wereldbeelden National Geographic. Soortgelijk aan de bovenstaande, maar dan met meer algemene mooie beelden van de wereld. Het is maar waar je van houdt.
3. Olifanten-kalender. Binnenkort zijn de olifanten niet meer te zien in de Nederlandse circussen, misschien reden voor liefhebbers om dan een kalender van specifiek deze diersoort aan te schaffen. Hiermee kun je het hele jaar naar olifanten en hun kroost kijken.
4. Canada in beeld. De fotograaf J.A. Kraulis is van hot naar her door Canada gereist om daar de verschillende klimatologische situaties in beeld te brengen. Dat levert prachtige foto’s van mooie wolkpartijen boven de ruige Canadese natuur op.
5. Een eigen Japanse tuin er op na houden, dat is een droom die velen hebben. Slechts voor de rijksten van deze aarde is dat weggelegd. (Of zijn er veel mensen die zoiets als achtertuin hebben?, bij mijn weten niet. SL) Voor wie in ieder geval wel van zo’n uitzicht wil genieten is er de Japanse Gardens-kalender.
6. Een beklimming zit er voor het gros van de Nederlanders niet in, maar toch gaat er niks boven het majestueuze uitzicht op de Himalaya. En laten ze daar nu ook net een kalender van gemaakt hebben met twaalf platen van ’s werelds hoogste berg.
7. Wildfotografie is een klasse apart. Dat vergt goede apparatuur en extreem veel geduld, want anders kun je nooit zulke mooie platen maken. De Wildlife Photographer of the Year is een bundeling van prijswinnende foto’s.
8. Tijdens je werk staren naar alle bijzondere plekken in Engeland? Dat belooft deze bureau-kalender. Het inspireert wellicht tot een weekje Great Brittain in voor of najaar.
9. Nu we dan toch in Engeland zijn: Deze kalender gedenkt de Eerste Wereldoorlog in prenten die in die jaren her en der opgehangen werden. Het bijzondere materiaal komt uit het Imperial War Museum.
10. Nu zullen er misschien mensen zijn die zeggen “Maar is er dan niks gratis?”. Jawel. We hebben als redactie van Elkedagvakantie een reiskalender gemaakt die u als pdf kunt downloaden en dan in kleur kunt printen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.