#Vakantiebeurs 2015 ‘Last minute’

Fietsend door het grensgebied van Duitsland. © Emsland Touristik GmbH

Fietsend door het grensgebied van Duitsland. © Emsland Touristik GmbH

 

Traditiegetrouw levert de Vakantiebeurs in Utrecht een ‘stortvloed’ aan persberichten op voor een reissite als de onze. Het is ondoenlijk om ze allemaal op moment van binnenkomst te publiceren. Dus harken we ze bij elkaar en bieden voor bezoekers hier onder een beknopt overzicht van de noviteiten of nieuwtjes waar de verschillende organisaties ons op willen attenderen. Dus een ‘last minute’ voordat a.s. woensdag de beurs open gaat voor publiek.

Avontuurlijker
Cherry Picker verwacht dat de behoefte aan spanning, uitdaging en misschien zelfs wel een beetje angst tijdens de vakantie het komende jaar groeit. Het motto ‘alles is mogelijk’ en de behoefte aan het verleggen van fysieke grenzen kent in 2015 zijn weerga niet op het gebied van reizen. Fysieke uitdagingen op vakantie, in welke vorm dan ook, winnen steeds meer terrein ten opzichte van de luiervakantie. Dat is 1 van de 10 voorspellingen die bureau Cherry Picker doet.

Drenthe
De provincie Drenthe presenteert zichzelf op nogal wat plekken binnenkort: De beurstour wordt gestart op de vakantiebeurs in Utrecht. De beurs start op 13 januari en tot 18 januari kunnen bezoekers kennis maken met Drenthe. De promotiekaravaan verhuist daarna naar België. In Antwerpen is van 22 tot 16 januari de Vakantiesalon. Steeds meer Belgen ontdekken Drenthe en vooral fietsen in Drenthe is populair. Uiteraard kan Drenthe niet ontbreken op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam, deze is op 31 januari en 1 februari. Van 5 tot en met 9 februari staat de Drenthe stand op de Vakantiesalon in Brussel. De beurstour wordt afgesloten op Reise und Camping Essen (25 februari tot en met 1 maart) en de Fiets- en wandelbeurs in Antwerpen.

Rwanda
Rwanda wordt ook wel het ‘land van de duizend heuvels’ genoemd en het aantal bezoekers groeit elk jaar gestaag. De Rwanda Development Board (RDB) grijpt de aanwezigheid op de Vakantiebeurs 2015 aan om zowel de Nederlandse consument als de reiswereld te informeren dat Rwanda naast de gorilla’s in Volcanoes National Park nog meer bijzondere bezienswaardigheden heeft, zoals de natuurreservaten Akagera NP (savanne) en Nyungwe NP (subtropisch woud), de verschillende koffie- en theeplantages die bezocht kunnen worden of de 227 kilometer lange ‘Congo Nile Trail’ langs het Kivu-meer, welke te voet, per fiets of 4WD wordt afgelegd en waar overnacht wordt bij de lokale bevolking. De Rwanda stand bevindt zich in hal 2 (stand nummer C050).

Moldavië
Moldavië presenteert zich voor het eerst op de beurs aan het Nederlandse publiek. En het aantrekkelijke lokale prijsniveau is volgens Radu Cucos van de Moldavische ambassade in Nederland niet de enige troef die het land in handen heeft. Vraag Cucos naar zijn favoriete plek in eigen land en het antwoord komt meteen: het historische Orhei bij het plaatsje Trebuhjeni, aan de rivier de Raut, zo’n 60 kilometer van de hoofdstad Chisinau. “Het is een overweldigend historisch complex midden in de natuur, waar restanten uit diverse beschavingen zijn te vinden’’, zegt Cucos. Dankzij vele archeologische opgravingen zijn hier onder meer de overblijfselen bloot komen te liggen van een fort van ruim voor de jaartelling. Hier vind je ook overblijfselen van kastelen en kloosters uit de middeleeuwen en restanten van het Middeleeuwse stadje dat deze schitterende bezienswaardigheid zijn naam gaf.”

Cityzapper
CityZapper.nl, is het nieuwe jaar helemaal up-to-date ingegaan. De nieuwe app van het platform staat namelijk in de App Store, klaar om gratis gedownload te worden. Met 75 stadsgidsen en nieuwsberichten een goed begin voor een stedentrip. Vanaf woensdag 14 tot zondag 18 januari staat CityZapper ook op de Vakantiebeurs. In de stand komen bezoekers alles te weten over de stedenportal en de nieuwe app. Tijdens deze vijf dagen worden ook nog eens iedere dag twee stadsgidsen in de app gratis gemaakt. Uiteindelijk kunnen gedurende de beurs tien stadsgidsen gratis gedownload worden met een totale waarde van meer dan €25.

Brazilië
Brazilië blijft onverminderd populair. Het land lokt jaarlijks 70.000 Nederlanders. ‘’Dat is al een prachtig aantal maar ook wij zijn er van overtuigd dat dit er nog veel meer kunnen en moeten worden. De op Nederland gerichte promotie rondom het WK en de Olympische Spelen in 2016 zal ongetwijfeld voor een stevige impuls zorgen’’, aldus Gracia Caffé van van Redondo Events. Daar komt bij dat mensen die al eens in Brazilië zijn geweest vaak echte fans zijn die het land met veel mond tot mond reclame hartstochtelijk promoten. Wie eenmaal gegrepen is blijkt altijd terug te gaan omdat Brazilië kennelijk veel meer is dan zo maar een vakantiebestemming. Het is een gevoel, een ritme, misschien zelfs een verslaving. Maar dan wel een hele prettige verslaving.

Duitsland
Steeds meer bezoekers hebben de afgelopen 12 jaar het ‘Geheim over de grens’ ontdekt. Maar wij weten zeker dat er nog steeds heel veel geheimen te ontdekken zijn in de Grafschaft Bentheim, het Münsterland, het Osnabrücker Land en het Emsland. De grensregio is samen met het Tecklenburger Land, de steden Münster en Papenburg en de luchthaven Münster-Osnabrück vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs die van 14 t/m 18 januari weer in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt. Een ruim aanbod van thematische brochures zoals de gratis brochure ‘Actief over de grens – Fietsen en wandelen in het Duitse grensgebied’ zijn op de stand in hal 9 (stand C034) verkrijgbaar. In het voorjaar van 2015 wordt de ‘Grafschafter Spurensuche’ geopend’, een netwerk van wandelpaden in de Grafschaft Bentheim. Naast de 70 km lange hoofdroute worden 15 kortere rondwandelingen uitgezet die zich goed lenen voor dagtochten.

Indonesië
Indonesië is divers en veelzijdig en een zeer geliefde vakantiebestemming. Tijdens de Vakantiebeurs pakt Indonesië uit met een stand van 140 vierkante meter waar je je kan laten inspireren en informeren over deze prachtige archipel. Op de stand geniet je van Indonesische koffie en cultuurliefhebbers dansen mee op traditionele muziek. Beleef een stukje Indonesië tijdens de Vakantiebeurs in Hal 4, standnummer C.066. Indonesië heeft in januari tot en met november 2014 in totaal 8.520.077 internationale bezoekers ontvangen. Een groei van 7,29% ten opzichte van 2013. Ook het aantal Nederlandse toeristen is toegenomen. Van januari tot en met november 2014 bezochten 153.504 Nederlandse reizigers de archipel, een groei van 5,63% ten opzichte van voorgaande jaar.

Wereldgerechten
Lekker eten op vakantie is een must. Op de Vakantiebeurs tonen tal van wereldbestemmingen hun ware culinaire aard. Om zoveel mogelijk verschillende hapjes te proeven is een speciale Culinaire Route uitgestippeld op de beurs. Zo proeft de bezoeker achtereenvolgens pittige Curaçaose gehaktballetjes, Pinchos del día uit Spanje, Franse wijnen, smakelijke boboti uit Zuid-Afrika, Duitse Riesling, een real American BBQ burger gemarineerd in Jack Daniels en als toetje een romige Ierse cheescake. Eén hap en je zou zweren dat je er al was. Bezoekers van de Vakantiebeurs kunnen via de website vooraf een voucher kopen voor de Culinaire Route. Een voucher kost 7 euro en is goed is voor zeven wereldse gerechtjes.

Met korting naar beurs
De belangstelling voor de weggeef-actie van toegangskaartjes voor de Vakantiebeurs door Elkedagvakantie was overweldigend. Helaas hebben we toch nog een groot aantal belangstellenden moeten teleurstellen. Gelukkig hebben we als reissite wel weten te bewerkstelligen (samen met Travelbloggers.nl) dat iedereen die via onderstaande link een kaartje boekt korting krijgt. Boekingen via deze link geeft recht op een kaartje voor 11,00 euro i.p.v. 15,50 aan de deur! Veel plezier daar!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.