Verken Bretagne te voet

In Bretagne kun je niet alleen lekker aan het strand liggen, je kunt er ook mooi wandelen.

In Bretagne kun je niet alleen lekker aan het strand liggen, je kunt er ook mooi wandelen.

Tijdens een vakantie in Bretagne denk je vaak aan zon, zee en strand. Maar de Franse vakantieregio heeft veel meer te bieden en dit kun je wandelend ontdekken. Duizenden kilometers aan aangegeven wandelpaden doorkruisen het Bretonse grondgebied. Twee van deze wandeltochten leiden je langs de zee en langs het unieke erfgoed van Bretagne.

Het pad van de douaniers
De GR®34, het pad van de douaniers, was vroeger bestemd om smokkelaars tegen te houden en loopt over een afstand van 1800 km langs de Bretonse kust. Puntige rotsen, wilde kusten, moerassen, duinen, stranden, baaien en diverse flora en fauna. Na iedere bocht biedt deze wandeling weer een bijzonder uitzicht.

Religieus erfgoed
Een andere kant van Bretagne ontdek je door het Chemin de Saint-Jacques te bewandelen. Bretagne beschikt over een uitzonderlijk religieus erfgoed, waaronder vele kapellen, abdijen en kerken. Bewonder deze rijkheid en diversiteit door deze Bretonse pelgrimstocht te lopen. De historische wandeltocht bestaat uit 1500 km paden. Er zijn vijf officiële vertrekpunten (Pointe Saint-Mathieu, Moguériec, Locquirec, de abdij van Beauport en de Mont-Saint- Michel), maar je kunt natuurlijk instappen waar je wilt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.