Wat doen in het laatste weekend van januari?

Voor de laatste keer vliegveld Valkenburg bezoeken.

Voor de laatste keer vliegveld Valkenburg bezoeken.


Van een ‘broodje wereldoorlog’ tot een concert van The Kooks. Het kan allemaal het komend weekend. Hierbij onze top 10 van wat je kunt doen in het weekend van 31 januari en 1 februari 2015.

  1. DINEREN – In de provincie Gelderland kunnen gasten zondag 1 februari in diverse restaurants van een speciaal Museummenu genieten. Het menu bestaat uit een lunch of diner geïnspireerd op een thema of persoon uit de Nederlandse geschiedenis, zoals Hugo de Groot, de Tweede Wereldoorlog of de luchtvaartgeschiedenis. Het inhoudelijk deel van het programma wordt verzorgd door diverse Gelderse musea. Deelnemende musea en restaurants zijn te vinden op www.museummenu.nl.
  2. HARDLOPEN – In Brabant wordt het hardloopseizoen geopend met de Mastboscross. De voorinschrijving is met 1000 deelnemers geschreven, maar inschrijven kan nog bij de start.
  3. LELYSTAD – De expositie ‘Groeten uit Lelystad’ is nog te zien tot en met zaterdag 31 januari in het Stadhuis van die stad. De positie bestaat uit een selectie van historische ansichtkaarten van de stad en er wordt een kort historisch overzicht gegeven van de stedelijke ontwikkeling van Lelystad tot aan de gemeentewording.
  4. BOEKENBEURS – De Brabanthallen zijn vrijdag 30, zaterdag 31 januari en zondag 1 februari het walhalla voor elke boekenliefhebber. Bij de boekenbeurs zijn nieuwe en gebruikte boeken te koop.
  5. VLIEGVELD VALKENBURG – Neem afscheid van de start- en landingsbanen van vliegveld Valkenburg op zaterdag 31 januari 2015 tussen 10.00 en 13.00 uur. Het is mogelijk om voor de laatste keer het terrein in zijn huidige vorm te beleven en bekijken. U kunt een rondrit maken en daarbij een aantal interessante tussenstops aandoen, waaronder de verkeerstoren waar projectbetrokkenen u tekst en uitleg geven, een opstelling van het materieel van Heijmans en een mini tentoonstelling in het VIP-gebouw over de toekomst van de Locatie Valkenburg.
  6. WANDELBEURS – In het weekend van 31 januari en 1 februari 2015 vindt de elfde Fiets en Wandelbeurs plaats in Amsterdam RAI, de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement luidt het nieuwe fiets- en wandelseizoen in. Honderden exposanten presenteren hun arrangementen, routes, buitensportartikelen, fietsen, e-bikes en andere producten. Ook zijn er ruim 100 lezingen en workshops en twee informatiemarkten voor fietsers en wandelaars.
  7. RUITERSPORT – Van donderdag 29 januari tot en met 1 februari staat de RAI in Amsterdam bol van paardensport. Jumping Amsterdam mag dit jaar rekenen op de Nederlandse top van de dressuur- en springruiters die concurrentie krijgen van Olympisch kampioen Charlotte Dujardin (GBR) en Europees kampioen Roger Yves Bost (FRA) en Wereldbekerwinnaar Daniel Deusser (GER).
  8. FILMFESTIVAL – Het is het laatste weekend voor het International Film Festival Rotterdam IFFR.
  9. CHANEL – De meest iconische Chaneltas, model 2.55, viert in 2015 haar 60e verjaardag. Daarom zet Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam dit geliefde exemplaar vanaf 1 februari t/m 3 mei 2015 in de spotlight. Het museum exposeert in het historische 17e eeuwse grachtenpand uiteenlopende exemplaren van dit veelbesproken model.
  10. THE KOOKS – De bekende formatie The Kooks speelt zaterdag in de Heineken Music Hall. The Kooks hebben een bijzondere band met Nederland. Sinds hun eerste optreden in Nederland tijdens Eurosonic in 2006 heeft de band uit Brighton ons land vele malen bezocht. (Op dit moment – maandag – zijn er nog kaarten)

Het is voor de laatste keer mogelijk om Vliegveld Valkenburg in zijn oorspronkelijke vorm te bekijken. Deze video geeft het historische belang van de luchthaven aan.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.