Wat doen in weekend 10 en 11 januari?

Carnavalsbeurs In Brabant. Foto: Creative Commons

Carnavalsbeurs In Brabant. Foto: Creative Commons


Wandelen lijkt na het weekend van rennen de populairste bezigheid te zijn in Nederland in dit weekend. Hier een beknopt en willekeurig overzicht van wat je kunt gaan doen in het weekend van 10 en 11 januari.

  1. CARNAVALSBEURS – In Roosendaal wordt de Tullepetaonse beurs met 2de hands Carnavalskleding gehouden.
  2. WINTERWANDELING – IVN houdt een wandeling om wintervogels te kijken en te beluisteren op het Wekeromse Zand.
  3. GROOTSTE SCHEPEN – Naar verwachting arriveren op zaterdag 10 januari de CSCL Globe, het grootste containerschip ter wereld, en de Pieter Schelte, het grootste schip ter wereld, in de haven van Rotterdam. De aankomst van de CSCL Globe op 10 januari om 11 uur uur ligt min of meer vast.
  4. STRANDRACE – Zaterdag 10 januari 2015 vindt de 17e editie van de ATB Strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond plaats. Deze winterklassieker over 36 km, onder auspiciën van de KNWU, kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Voor de 16e editie in 2014 schreven 4.023 mountainbikers zich in.
  5. STRAUSS ORKEST – Weense walsen en Weense operettes: het is bij uitstek de muziek om de oliebollen en appelbeignets mee te vergezellen aan het begin van het jaar. Het Habsburgs Strauss Orkest doet dat tijdens een grote tournee door het land. Solisten en orkest geven tot en met 11 januari nog zes concerten. Er zijn dit weekend concerten in Rotterdam en Den Helder.
  6. BIERBEURS – Op zondag 11 januari vindt in zalencentrum De Waarbeek aan de Twekkelerweg het eerste Twents Bier Event plaats. Oud-Enschedeër Gijsbert van Wijngaarden is de organisator van de ruilbeurs in bierartikelen. De Hengeloër staat te boek als een verwoed verzamelaar van allerlei attributen die met bier te maken hebben.
  7. WINTER ARNHEM – Onder de noemer ‘Winter in Arnhem’ zijn er nog dit weekend een paar laatste activiteiten.
  8. ZEGERPLASLOOP – Wie het jaar lekker sportief wil beginnen kan op 10 januari meedoen aan de 147e editie van de Zegerplasloop.
  9. KLASSIEKERS – Van 8 t/m 11 januari vindt in MECC Maastricht de 22e editie plaats van InterClassics & TopMobiel, het grootste oldtimerevenement van de Benelux. Het hoofdthema van InterClassics & TopMobiel is dit jaar Grand Prix Classics. Dit wordt gepresenteerd met een uitgebreide en exclusieve collectie van Grand Prix-klassiekers.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.