Weekendje skiën steeds populairder

Steeds meer mensen gaan een weekend naar de pistes in plaats van een hele week.

Steeds meer mensen gaan een weekend naar de pistes in plaats van een hele week.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een weekend te gaan skiën, in plaats van een hele week. Dit blijkt uit onderzoek van Summit Travel. Het kan zijn dat je twijfelt over een wintersportvakantie, misschien om financiële redenen, en dat je nog niet aan de mogelijkheid van een weekend gedacht hebt. Zo kun je toch de sneeuw zien dit jaar, maar hoeft het veel minder duur te zijn. Of misschien wil je meerdere wintersport gebieden uitproberen dit seizoen, dan kun je overal een weekendje doen.

Short-trip
Van oudsher worden wintervakanties meestal geboekt die van zaterdag tot zaterdag gaan. De laatste tijd is hier een verschuiving te zien. Steeds vaker worden nu de zogenaamde short-trips geboekt. Een short trip is een vakantie van vrijdag tot en met zondag, ook wel een skiweekend genoemd. Door in plaats van een week, een weekend te gaan skiën is het mogelijk om twee keer per jaar op wintersport te gaan. Daarnaast ziet Summit Travel dat short trips vrij kort van tevoren geboekt worden. Een voordeel daarbij is dat kans dat er ook daadwerkelijk sneeuw ligt op de geboekte bestemming groter is. De oorzaak van de verschuiving is ook te danken aan accommodatieverschaffers en luchtvaartmaatschappijen die inspelen op deze trend.

Skiweekend in Frankrijk en Oostenrijk meest geboekt
Een weekend skien wordt in principe in meerdere landen en gebieden aangeboden, maar de populairste gebieden zijn Frankrijk en Oostenrijk. Doordat een skiweekend vaak uit drie dagen bestaat, hoeft het skigebied qua kilometers niet heel groot te zijn. Ook qua kosten scheelt het aardig, aangezien een skipas voor een kleiner gebied goedkoper is als voor een groot skigebied.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.