Winters wandelen in Duitsland

Deze winter kun je naast wandelen in de sneeuw nog meer activiteiten ondernemen. Foto: Top Trails of Germany e.V.

Deze winter kun je naast wandelen in de sneeuw nog meer activiteiten ondernemen. Foto: Top Trails of Germany e.V.

Als je deze winter in bent voor een avontuur dan kun je naar Duitsland om te wandelen. Dat klinkt niet heel spannend, maar met de ‘Top Trails of Germany’ krijg je genoeg actie. Zo kun je zelf een iglo bouwen en erin overnachten, wandelen op sneeuwschoenen door het winterse landschap of genieten van sleehondenwedstrijden tijdens het wereldkampioenschap in het Zwarte Woud. Allemaal activiteiten langs de verschillende wandelroutes van de ‘Top Trails of Germany’, mogelijk worden zodra er sneeuw valt.

Wandeling op sneeuwschoenen
Het stadje Hermeskeil biedt wandelliefhebbers op dagen met veel sneeuw een bijzondere wandelmogelijkheid. 16 paar sneeuwschoenen met bijpassende wandelstokken staan voor u klaar als u het sprookjesachtige winterlandschap samen met een gids wilt verkennen. Als er genoeg sneeuw ligt zijn er elke zondag twee verschillende wandelingen. Ze beginnen allebei om 10 uur, de ene bij de ‘Köhlerhütte’ in Neuhütten en de andere bij het sportveld in Reinsfeld. Bij beide wandelingen bestaat de mogelijkheid in een restaurant of skihut een pauze in te lassen.

Met de ranger op de Harzer-Hexen-Stieg
Samen met de ranger op zoek naar sporen van reeën, hazen of eekhoorntjes. In de sneeuw is het heel gemakkelijk om de sporen van dieren te herkennen. ´s Winters biedt het Nationalparkhaus Schierke regelmatig begeleide wandelingen aan. De tochten duren 2 tot 3 uur en zijn ook voor gezinnen met kinderen geschikt. Deelname is gratis. Meer informatie over de unieke flora en fauna van de Harz biedt de kleine tentoonstelling in het Nationalparkhaus.

Slapen in een iglo
Een weekendje wandelen door de schitterende natuur van het Zwarte Woud. Wandelen op sneeuwschoenen en onderweg overnachten in een iglo die je zelf bouwt. Deze tocht vindt plaats op 31 januari en 1 februari 2015. Goede schoenen, een sneeuwpak en skistokken zijn noodzakelijk, evenals een goede conditie.

Nachtwandeling door de sneeuw
Een wandeling onder fonkelende sterren door de glitterende sneeuw. Na afloop van de 1,5 uur durende wandeling bestaat de mogelijkheid om nog een hapje en drankje te nuttigen in een gezellige Gaststätte (niet in de prijs inbegrepen). Prijzen en data op aanvraag. Er zijn momenteel nog geen data bekend.

WK sleehondenrennen
Er zijn weinig plaatsen in Europa waar de sleehondensport zo´n belangrijke rol speelt als in Bernau en Todtmoos in het zuidelijke Zwarte Woud. Beide gemeentes zijn pioniers binnen deze tak van sport. Toeschouwers zijn altijd weer geboeid door de perfecte harmonie van mens en dier. Etappe 4 van het wereldkampioenschap sleehondenrennen 2015 vindt van 20 t/m 22 februari plaats in Bernau, en etappe 5 van 27 februari t/m 1 maart in Todtmoos. Een hoogtepunt zijn de spannen met 10 honden. Natuurlijk alleen bij voldoende sneeuw.

Voor alle 15 Top Trails of Germany geldt: 3-daags arrangement op basis van logies en ontbijt: vanaf € 180 p.p. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.