Zwitserland vreest zomer 2015 na koersstijging

Zwitsers zijn trots op hun vlag. Foto: Sander Lindenburg

Zwitsers zijn trots op hun vlag. Foto: Sander Lindenburg


Zwitserland kijkt bezorgd naar de zomer van 2015 en het aantal toeristische boekingen dat het land dan binnenhaalt. “15 januari 2015 is een moeilijke dag gebleken voor de toeristische sector in Zwitserland. Voor buitenlandse gasten is Zwitserland duurder geworden, wat naar verwachting een negatieve invloed zal hebben op de ontwikkeling van het aantal toeristische overnachtingen”, zo zegt Corinne Genoud, directeur Zwitserland Toerisme Nederland, in reactie op de recente ontwikkelingen.

“De actuele onzekerheid zou kunnen leiden tot een afwachtende houding van mensen bij het maken van vakantieplannen. Dit geldt niet in de laatste plaats voor een prijsgevoelige markt als de Nederlandse. Toch moeten we de komende dagen afwachten om te zien hoe de financiële markten zich zullen stabiliseren”, zo laat Genoud in een verklaring weten.

“Wij kunnen ons qua prijsniveau niet onderscheiden maar richten ons, meer dan ooit, op de vele sterke punten die Zwitserland als vakantie-, reis- en congresland te bieden heeft. Met zijn natuurschoon, culturele diversiteit en kwaliteitsvoorzieningen biedt Zwitserland vakantiebelevenissen van het hoogste niveau en blijft het één van ’s werelds meest begeerde bestemmingen.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.