Blues in het Drents Museum

Het Drents Museum wijdt een grote overzichtstentoonstelling aan Harry ‘Cuby’ Muskee. Foto: Rudy Leukfeldt.

Het Drents Museum wijdt een grote overzichtstentoonstelling aan Harry ‘Cuby’ Muskee. Foto: Rudy Leukfeldt.

Het Drents museum wijdt een grote overzichtstentoonstelling aan het leven en het werk van Harry ‘Cuby’ Muskee. De in 2011 overleden legendarische Drentse blueszanger zou in 2016 75 jaar geworden zijn, aanleiding voor het museum om hem te eren. Nog nooit vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-memorabilia passeren de revue. De tentoonstelling Window of my eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee (genoemd naar de grootste hit van Cuby + Blizzards) vindt plaats in de periode januari – april 2016.

Comité van aanbeveling
Voor de tentoonstelling is een Comité van aanbeveling gevormd, dat bestaat uit: Johan Derksen (voetbaljournalist, oud-manager Cuby + Blizzards), Erwin Java (oud-gitarist Cuby + Blizzards), Daniël Lohues (singer-songwriter), Huub van der Lubbe (acteur, zanger De Dijk), Bert Middel (dijkgraaf waterschap Noorderzijlvest) en Jacques Tichelaar (Commissaris van de Koning provincie Drenthe).

Window of my eyes
Voor Window of my eyes werkt het Drents Museum nauw samen met het C + B Museum in Grolloo, Albert Haar (bestuurslid C + B Museum, programmamaker Harry’s Blues bij RTV Drenthe) treedt op als gastconservator. Het Drents Museum heeft zelf twee Cuby-verzamelingen in zijn bezit: de collectie van Willy Middel, oud-basgitarist van Cuby + Blizzards, en de collectie Bleijleven, geschonken door de Stichting Vrienden van het Drents Museum. Bij de expositie presenteert het museum een flankerende fototentoonstelling, waarin onder meer een solopresentatie te zien is van fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee gedurende vele jaren geportretteerd heeft.

Naast ‘Het Grootste Poppenhuis van Nederland’ en de tentoonstelling ‘Hier kom ik weg’ van gastconservator Daniël Lohues, is ‘Window of my eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee’ weer een nieuw project waarmee het Drents Museum nadrukkelijk kleur wil geven aan de Drentse identiteit.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.