Budgetreizen naar Zuid-Afrika

Een reis naar Zuid-Afrika hoeft niet duur te zijn, als je weet waar je moet zijn.

Een reis naar Zuid-Afrika hoeft niet duur te zijn, als je weet waar je moet zijn.

Dat je een beperkt budget hebt hoeft niet te betekenen dat je thuis hoeft te blijven tijdens je vakantie (al is dat wel heel hip op dit moment). Er zijn namelijk genoeg reiservaringen die helemaal niets hoeven te kosten. Je moet ze alleen wel weten te vinden. Om je te helpen om een goedkope reis naar Zuid-Afrika te plannen heeft MijnZuidAfrika.nl wat tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

De mooiste uitzichten
In Zuid Afrika zijn er genoeg plekjes met een bijzonder mooi uitzicht. En dat helemaal gratis. Een top vijf van de mooiste uitzichten: (Uiteraard is dit slechts een selectie van al het moois dat er te zien is).
(1) Golden Gate Hoogland
(2) het Olifants Rest Camp in het Nationaal Park Kruger
(3) God’s Window
(4) Knysna-lagune
(5) de Augrabies Falls.

Markten
Op de markten van Zuid Afrika kun je goedkoop eten, goedkoop shoppen en ook nog eens cultuur snuiven. In Kaapstad vind je van vrijdag tot en met zondag de Hout Bay Harbour Market. Je vindt hier verse etenswaren, wijnen, bieren en live muziek. Geen tijd om naar de markt te gaan in Kaapstad? Er is ook een hele fijne markt in Johannesburg, de Rosebank Rooftop Market. Deze markt vindt elke zondag plaats. Met maar liefst 600 kraampjes vol met kleding, keramiek, arts & crafts, antiek en sieraden perfect voor een dagje cultuur snuiven. Afdingen hoort erbij, dus wees geen dief van je eigen portemonnee.

Vervoer
Om te reizen naar de volgende plek is er de Baz Bus. Je betaalt voor de bus een vast bedrag en kan dan zelf bepalen wanneer je met die bus wilt gaan. Bestel je ticket vooraf online. Reis je liever met de trein? Kies dan voor de Shosholoza Mey, de treinverbinding tussen Johannesburg en Kaapstad. Deze trein biedt comfortabele zit- en slaapplaatsen in verschillende klassen. Tijdens de reis kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Lekker eten
Op vakantie hoef je eindelijk even niet zelf te koken. Lekker uit eten en genieten van de local cuisine. Ook in Zuid Afrika kan dit met een klein budget. Zo kun je heerlijke vegetarische Indiase en Pakistaanse cuisine met een erg goede prijs/kwaliteit verhouding eten bij Shayona in Johannesburg. Of probeer een stuk Cheesecake bij Taigel. Ook in Cape Town kun je heerlijk voordelig eten. Na een dagje slenteren in de haven kun je stoppen voor een visje met friet bij Fish on the Rocks, Hout Bay. Of ga langs bij Baked Bistro en kies voor een wrap, hamburger of pizza in combinatie met een overheerlijk kopje koffie.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.