Campers populair door zonsverduistering USA

De zonsverduistering kijken vanuit je camper.

De zonsverduistering kijken vanuit je camper.


Het duurt nog even maar het is het wachten zonder meer waard. Op maandag 21 augustus 2017 kan in Noord-Amerika een van de mooiste natuurverschijnselen op aarde aangeschouwd worden; een totale zonsverduistering waarbij de maan tussen de aarde en de zon komt te staan. De eclips is in maar liefst veertien Amerikaanse staten te zien: Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Nebraska, Kansas, Missouri, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Georgia, North Carolina en South Carolina.

De duur van de verduistering varieert van 1 minuut en 54 seconden tot 2 minuten en 40 seconden. ‘De maand augustus is voor wat betreft de weersomstandigheden heel gunstig, het nadeel is echter dat de eclips precies in het toeristisch hoogseizoen valt. In augustus is de vraag naar campers sowieso al enorm,’ stelt Perry van de Wiel, directeur van Travelhome. ‘Bijtijds boeken is dus het devies.’ Geïnteresseerden kunnen nu hun belangstelling kenbaar maken via info@travelhome.nl. Alle campertarieven voor het 2017 seizoen zijn dit jaar tussen mei en september beschikbaar. Informatie over het Travelhome campervakantieaanbod via www.travelhome.nl.

Qua aantal boekingen staat Amerika bij de campervakantiereisorganisatie al vele jaren op de eerste plaats. Overweldigende natuur, mooie nationale parken, het uitstekende wegennet en de duizenden goed geoutilleerde campings maken dit land bij uitstek geschikt om per camper te verkennen. ‘Voor wie ooit nog een campervakantie in de VS overweegt, is dit astronomisch fenomeen uiteraard een kers op de campervakantietaart. Maar om teleurstelling te voorkomen is bijtijds boeken een absolute vereiste,’ aldus Van de Wiel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.